Simona Husaniková Správy

Letná sezóna klope na dvere: Strediská chystajú novinky, niektoré ceny sa zmenili

Na letnú turistickú sezónu sa už všetci nepochybne tešia. Prípravy na Lučenskom kúpalisku, v Thermalpark Novolandia v Rapovciach a v AQUATERMAL Strehová sú v plnom prúde a na návštevníkov tento rok čaká mnoho podujatí i nejaké novinky.

Ilustračný obrázok k článku Letná sezóna klope na dvere: Strediská chystajú novinky, niektoré ceny sa zmenili

Mestské kúpalisko Lučenec

Z dôvodu nepriaznivého počasia bude Mestské kúpalisko v Lučenci otvorené neskôr. ,,Letné kúpalisko v Lučenci otvárame 21.6.2013. V rámci otvorenia pripravujeme kultúrny a športový program , plážový volejbalový turnaj pokiaľ to počasie dovolí." informovala nás Vasilová Eva, riaditeľka a.s. SPOOL. Návštevníkov samozrejme vždy najviac zaujímajú ceny. ,,Čo sa týka cenníka pre túto sezónu, určite potešíme občanov, lebo sme sa rozhodli znížiť ceny vstupného, aby sme sprístupnili mestské kúpalisko pre každého a tým podporili športovanie detí, mládeže a dospelých v Lučenci. Sme mestskou akciovou spoločnosťou, preto našou úlohou je nielen zlepšovať poskytované služby pre občanov, ale dôraz kladieme aj na to, aby naše služby občania využívali a mohli si ich z finančného hľadiska dovoliť." povedala Eva Vasilová.
Vstupné teda bude pre deti do 6 rokov znížené o polovicu z 1,–€ na 0.50 ,–€, pre deti do 15 rokov z 1,5 € na 1,– €. Ďalšou zmenou je zľavnený rodinný vstup 2× dospelí +1 x dieťa 4,5 € a rodinný vstup 2× dospelí + 2 x dieťa. Na záver Rva Vasilová dodala – ,,V spolupráci s mestom plánujeme organizovať na letnom kúpalisku rôzne kultúrne a športové podujatia. Dúfajme, že sa počasie umúdri a konečne sa oteplí."

AQUATERMAL Strehová

AQUATERMAL je otvorený od 25.5.2013. Od tohoto termínu majú otvorené vonkajšie kúpalisko denne od 9:00 do 20:30. Aj v tomto prípade nás zaujímalo aký cenník je pripravený pre návštevníkov. Zistili sme, že pre dospelých stojí 2-hodinový lístok na kúpalisko 4,50€, 3-hodinový 6€, na celý deň 8€. Pre deti, študentov, dôchodcov a ZŤP osoby stojí 2-hodinový lístok 2,50€, 3-hodinový 3€ a na celý deň 4€. Ostatné ceny za vstupy AQUATERMAL a WELLNESS&SPA sú stanovené na stránke Strehovej. Čo sa týka plánovaných aktivít a noviniek na leto, opýtali sme sa ne riaditeľa hotela Ľuboslava Dobrockého: ,,Novinky v areáli? Určite ideme pokračovať v nasadenom trende z minulého roka, ktorý chceme rozšíriť. Teda určite budú na KUPKU Aquatermal počas celého leta animátori s bohatým animačným programom. Každý víkend budú akcie v rôznej téme so sobotným nočným kúpaním do 24,00. (nočné kúpanie sa bude prispôsobovať počasiu). Okrem kúpania na vonkajšom kúpalisku je hosťom prístupné aj wellness centrum s osobitným wellness&spa vstupom. Počas sezóny by v areáli malo byť nové plážové – volejbalové ihrisko a tiež atrakciou by mal byť aquazorbing."

Thermalpark NOVOLANDIA v Rapovciach

Termálne kúpalisko bolo neoficiálne (skúšobne) otvorené už od 3.5.2013 a oficiálne je otvorené od 4.5.2013. Čo sa týka cenníka ten je na mesiac jún nasledovný: Celodenný lístok pre dospelých je 6€, po 15tej hodine – 4,50€, pre deti od 3 do 15 rokov a ZŤP osoby stojí celodenný lístok 4€, po 15tej hodine 3€, invalidi, dôchodcovia, študenti po predložení ISIC, ITIC a EURO 26 si za celodenný lístok zaplatia 5€, po 15tej hodine 4€. Lístok na večerné kúpanie stojí pre všetkých 5€. Občania s trvalým pobytom v Lučenci alebo v Rapovciach majú zľavu na vstupné 0,50€.
Opäť sme pre vás zisťovali aj to, aké novinky a atrakcie vás čakajú na tomto kúpalisku. ,,Pre návštevníkov sú pripravené drevené sedacie kade a od júna 2013 aj masáže. Ďalej sú k dispozícii 3 bufetové stánky s občerstvením: Langoše, špeciality zo Šalgotariánu, stánok s rýchlym občerstvením + stánok so zmrzlinou a plážový bar. Pre deti v zadnej časti kúpaliska je dispozícii skákací hrad, a v letných mesiacoch sa o deti bude starať animačný team. Večerné kúpanie, ktoré je veľmi obľúbené bude v dňoch streda-piatok-sobota od 18:30–21:30." ozrejmil Milan Fiľo, konateľ spoločnosti Thermalpark.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM