Michaela Mozolányová Rôzne

Leto sa dá užiť aj v našom okolí: Kurinec túto sezónu láka na nové bazény!

Termín plnej prevádzky je už známy! Na všetkých návštevníkov rekreačnej oblasti Zelená voda Kurinec čakajú nové bazény, ktoré potešia malých i veľkých plavcov. Bazény na Kurinci čaká ešte kolaudácia, ľudia si ich však môžu začať užívať už čoskoro.

Ilustračný obrázok k článku Leto sa dá užiť aj v našom okolí: Kurinec túto sezónu láka na nové bazény!
Zdroj: TASR

Kúpalisko slávnostne otvorili v sobotu 14. júna. Ako povedal primátor mesta Jozef Šimko, stavebné práce sú ukončené, chýbajú však ešte potrebné povolenia a kolaudácia. Nové bazény v rekreačnej oblasti Zelená voda Kurinec v Rimavskej Sobote sú tak opäť vypustené, ale verejnosť by ich mala začať využívať naplno približne o dva týždne.

Dva nové bazény čaká tretia kolaudácia

Otvorený zostal len 25-metrový bazén napustený pitnou vodou. Verejnosti slúžil už aj v minulých sezónach, ale plnili ho termálnou liečivou vodou z vrtu. Na dva nové bazény čaká tretia kolaudácia a potom sa k nim musí vyjadriť aj Krajský stavebný úrad a hygienici. „To bola prvá etapa a plánujeme pokračovať podľa pôvodnej projektovej dokumentácie. Chceme postaviť ešte detský bazén, dopadový bazén pre tobogan a ešte jeden oddychový bazén. Doteraz sme investovali podľa plánu 350 000 eur. Táto suma ešte narastie o ďalších približne 80 000 eur, tie ale chceme stavebnej firme splácať zo vstupného, teda nebudeme zaťažovať mestský rozpočet. Dovolím si pripomenúť, že podľa pôvodných projektov mali tieto stavby stáť vyše milióna eur, takže sa nám ich podarilo postaviť za približne polovicu," povedal Šimko.

Aké budú ceny?

Budovanie rekreačného areálu má v Rimavskej Sobote aj viacerých odporcov. Niektorým prekáža plot okolo areálu a časti jazera. Samospráva ho postavila po dohode s rybármi a odporučení mestskej rady. Priestor bude uzatvorený od 15. júna do 31. augusta. „Vyriešili sme aj prístup k bufetom. K tým sa bude dať chodiť aj bezplatne. Ľudia dostanú na ruku pásku a nebudú mať prístup k bazénom. Vstupné sme stanovili jednotné – tri eurá. Dôchodcovia a deti budú platiť polovicu. Najmenšie deti do šesť rokov budú mať vstup zadarmo. Tu by som chcel zdôrazniť, že tento cenník je platný pre všetkých. Nie sú pravdivé informácie, podľa ktorých chceme zvýhodňovať niektoré skupiny obyvateľov," dodal primátor Rimavskej Soboty.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM