Samospráva

Lučenčania môžu vianočné stromčeky odviesť priamo do kompostárne mesta

Po sviatkoch sa okolo kontajnerov hromadia vianočné stromčeky. Ako sa ich ekologicky zbaviť?

Ilustračný obrázok k článku Lučenčania môžu vianočné stromčeky odviesť priamo do kompostárne mesta
Zdroj: TASR

Obyvatelia mesta Lučenec môžu vianočné stromčeky odviesť priamo do kompostárne mesta, alebo ich odovzdať v zbernom dvore na Fiľakovskej ceste.

„Vianočné stromčeky určené na vyhodenie môžete ukladať vedľa kontajnerov na zber komunálneho odpadu tak, aby boli viditeľné a dostupné pre pracovníkov Mepos, s.r.o. Stromčeky je potrebné zbaviť všetkých ozdôb i háčikov, nakoľko po podrvení budú využité na výrobu kompostu,“ informuje samospráva na svojom webe.

Do kompostárne je možné vianočné stromčeky priniesť v pracovné dni v čase od 7.30 hod. do 15.30 hod. Do zberného dvora je možné vianočné stromčeky odovzdať počas prevádzkových hodín: v pondelok, utorok, štvrtok, piatok v čase od 7:30 do 15:30 hod.,

v stredu od 7:30 do 17:30 hod., v sobotu každý nepárny týždeň od 8:00 do 13:00 hod.

• Zber a odvoz stromčekov od bytových domov je zabezpečený v 2. kalendárnom týždni od 8. januára 2019 , ďalej v 3. kalendárnom týždni resp. podľa potreby na základe vykonaných kontrol.

• Zber a odvoz stromčekov od rodinných domov je zabezpečený v 3. týždni v rámci zberu biologicky rozložiteľného odpadu , resp. podľa potreby na základe vykonaných kontrol.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM