Boris Macko Kultúra

Lučenčania môžu víkend prežiť naplno. Prehľadný ťahák akcií na voľné dni

Víkend sa nezadržateľne blíži! Aj vy už premýšľate, kam vyrazíte v meste či jeho okolí? Pomôže vám náš prehľad desiatky podujatí!

Ilustračný obrázok k článku Lučenčania môžu víkend prežiť naplno. Prehľadný ťahák akcií na voľné dni
Foto: Boris Macko

ARON GRÜNHUT

11.8. 2016 – 15.8. 2016, Synagóga Lučenec

Výstava je venovaná bojovníkovi za ľudské práva a záchranu Židov pokračuje v Synagóge. U nás takmer neznámy, no v zahraničí uznávaný rodák z Bratislavy, zachránil počas II. svetovej vojny viac ako tritisíc Židov, pričom medzi nimi boli aj deti. Pri týchto akciách spolupracoval aj s Sirom Nicolasom Wintonom. Výstava potrvá do 21. augusta.

POÉZIA KAMENINY

11.8. 2016 – 15.8. 2016, Bebekova veža, Fiľakovský hrad

Ide o jedinečnú možnosť vidieť kameninové a keramické výrobky v malebnom prostredí Fiľakovského hradu. Vystavené výrobky sú majstrovským dielom niekdajšej rožňavskej kameninovej manufaktúry. Exponáty pochádzajú z Baníckeho múzea v Rožňave, Východoslovenského múzea v Košiciach a Gemersko – malohontského múzea v Rimavskej Sobote. Výstava potrvá až do 13. novembra 2016.

BAŽANT KINEMATOGRAF 2016

11.8. 2016, vždy o 21.00 Námestie republiky

Dnes už legendárne putovné kino nevynechalo v tomto roku ani Lučenec. Dnes je posledná možnosť vychutnať si premietanie pod holým nebom v centre mesta. Posledným filmom z ponuky kinematografu je český film Kobry a užovky.

PIKNIKIÁDA

13.8. 2016 od 15.00, Mestský park altánok

Tretí rok po sebe je pripravené obľúbené podujatie, ktoré je síce v prvom rade o prestretých dekách, košíkoch plných rôznych dobrôt, ale podľa organizátorov je dôležitá aj pohoda. K nej prispeje detské divadelné bábkové predstavenie Princ Bajaja, ktoré si pripravilo Divadlo z domčeka. Nebude chýbať ani živá hudba, DJ a rôzne hry ako bedminton, či volejbal.

EURÓPSKE HVIEZDNE KINO

13.8. 2016 o 21.00, Letné kino v Mestskom parku

Na rade je ďalší film z francúzskej dielne s názvom Nevestinec. Tvorcovia spracovali kontroverznú tému z obdobia veľkých sociálnych zmien na prelome devätnásteho a dvadsiateho storočia, ktoré postihlo aj slávne parížske nevestince. Priblíži divákovi svet, v ktorom sa na jednej strane ponúkala krása a potešenie, zároveň však ukrýval bolesť a poníženie, hrozil zrazu zákaz existencie.

DETSKÁ PÁRTY

13.8. 2016, o 15.30, terasa OC Galéria

Pre deti je prichystaná párty, ktorá sa bude niesť v znamení rozprávky Tajný život maznáčikov. Členovia kynologického klubu predvedú ukážky z výcviku psov, nebude chýbať ani maľovanie na tvár, pesničky, tancovanie, či balónová show.

OTVORENÉ PIVNICE VO FIĽAKOVE

13.8. 2016 od 11.00, Pivničný rad, Šávoľská ulica, Fiľakovo

Aj Novohrad má svoju vinársku tradíciu. Fiľakovskí vinári sa rozhodli, že ju budú prostredníctvom Občianskeho združenia Pivničný rad aj ďalej rozvíjať. Preto otvoria svoje pivnice aj pre verejnosť. Vstupné, či skôr konzumné, je 5 eur.

BURZA DETSKÉHO OBLEČENIA A INÝCH POTRIEB PRE DETI

14.8. 2016 od 8.00, Mestská tržnica Lučenec

Burza, na ktorej spolupracuje aj Materské centrum Jahôdka, ponúkne nielen detské oblečenie, či obuv, ale aj množstvo ďalších vecí pre najmenších. Či už pôjde o kočíky, bicykle, hračky, alebo sedačky.

LETNÁ ZUMBA

14.8. 2016 od 19.00, terasa OC Galéria

Pre všetkých, ktorí si radi zacvičia, je tu dobrá ponuka zacvičiť si zumbu zadarmo a na čerstvom vzduchu. A ako bonus aj pekný výhľad na mesto. Akcia prebieha každú nedeľu od polovice júla a potrvá prakticky až do konca prázdnin.

Čítajte tiež:

FOTO: Unikátna pamiatka v Lučenci. Dôkaz, že chránená budova nemusí mať stovky rokov

FOTO: Lučenec bojuje proti vandalom v parku. Pri labuti pribudla nová ochrana

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Lučenca
8
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM