Boris Macko Kultúra

Lučenčania nebudú mať o zábavu núdzu. Urobte si program na víkend s našou ponukou

Ak ešte neviete, ako strávite nadchádzajúce voľné dni, máme pre vás hneď niekoľko tipov. Nazrite do prehľadu akcií v Lučenci a okolí, ktoré stoja za návštevu!

Ilustračný obrázok k článku Lučenčania nebudú mať o zábavu núdzu. Urobte si program na víkend s našou ponukou
Zdroj: TASR

ARON GRÜNHUT

Od 1.8. 2016 – 7.8. 2016, Synagóga Lučenec

Výstava je venovaná bojovníkovi za ľudské práva a záchranu Židov pokračuje v Synagóge. U nás takmer neznámy, no v zahraničí uznávaný rodák z Bratislavy, zachránil počas II. svetovej vojny viac ako tritisíc Židov, pričom medzi nimi boli aj deti. Pri týchto akciách spolupracoval aj s Sirom Nicolasom Wintonom. Výstava potrvá do 21. augusta.

HUDOBNÝ VEČER

5.8. 2016 o 18.00, VINTAGE BISTRO

Letné hudobné večery v kaviarni pokračujú aj v piatok. O šiestej večer zahrá a príjemnú atmosféru vytvorí Gentleman Trio. Ich hudobná tvorba nie je ohraničená žiadnym štýlom. Naopak, ponúkajú originálne prevedenie rôznych žánrov.

POÉZIA KAMENINY

Od 5.8. 2016, Bebekova veža, Fiľakovský hrad

Po piatkovej vernisáži bude od soboty možnosť vidieť kameninové a keramické výrobky v malebnom prostredí Fiľakovského hradu. Vystavené výrobky sú majstrovským dielom niekdajšej rožňavskej kameninovej manufaktúry. Exponáty pochádzajú z Baníckeho múzea v Rožňave, Východoslovenského múzea v Košiciach a Gemersko – malohontského múzea v Rimavskej Sobote. Výstava potrvá až do 13. novembra 2016.

EURÓPSKE HVIEZDNE KINO

6.8. 2016 o 21:00, Letné kino v Mestskom parku

Premietanie v príjemnom prostredí pokračuje tentoraz filmom Hasta La Vista. Philip, Lars a Jozeph sú traja mladíci, ktorí milujú víno a ženy. Sú však stále panici. Pod zámienkou ochutnávky miestnych vín sa vydajú na cestu do Španielska s vidinou prvých sexuálnych zážitkov. Nič ich nezastaví – dokonca ani ich hendikep: jeden je slepý, druhý na vozíku a tretí je ochrnutý.

CHOVATEĽSKÁ BURZA

7.8. 2016, od 7.00, Mestská tržnica, Vajanského 11

Nevšedná burza organizovaná v spolupráci s pobočkou Slovenského zväzu chovateľov vo Fiľakove ponúka výhodný nákup všetkého, čo sa týka drobnochovu. Okrem krmív, či chovateľských potrieb samozrejme aj zvieratá. A to nielen malé, či exotické, ale aj ovce, prasiatka, či kozy.

LETNÁ ZUMBA

7.8. 2016 od 19.00, terasa OC Galéria

Pre všetkých, ktorí si radi zacvičia, je tu dobrá ponuka zacvičiť si zumbu zadarmo a na čerstvom vzduchu. A ako bonus aj pekný výhľad na mesto. Akcia prebieha každú nedeľu od polovice júla a potrvá prakticky až do konca prázdnin.

BAŽANT KINEMATOGRAF 2016

7.8. 2016, o 21:00, Námestie republiky

Aj v tomto roku zavíta do nášho mesta obľúbený Bažant kinematograf. Zdrží sa do 11. augusta. Ponúka jedinečnú atmosféru premietania filmov pod holým nebom. Ako prvý si budeme môcť pozrieť film Eva Nová. Eva je vyliečená alkoholička, ale pred rokmi bola známou herečkou. Teraz by urobila čokoľvek, aby znovu získala priazeň svojho syna. Film Marka Škopa, s Emíliou Vášáryovou a Milanom Ondríkom v hlavných úlohách sa stal na udeľovaní cien Slnko v sieti najlepším filmom za posledné dva roky.

Čítajte tiež:

FOTO: Labuť v lučeneckom parku čelí nájazdom návštevníkov. Ako ju mesto ochráni?

Foto: ilustračné

Je viacero dôvodov, prečo oddychovať v Mestskom parku.
8
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM