Boris Macko Rôzne

Lučenčania sa môžu zbaviť nebezpečného odpadu. Majú však na to iba jeden deň

Ak sa v našom meste chcete zbaviť autobatérií, či starých farieb a neviete kam s nimi, je tu jedinečná príležitosť. Už o pár dní prebehne zber. Nepremeškajte ho!

Ilustračný obrázok k článku Lučenčania sa môžu zbaviť nebezpečného odpadu. Majú však na to iba jeden deň
11
Galéria
Zdroj: TASR a Internet

Spolu s jarným upratovaním väčšinou prichádza dilema, ako a kam vyhodiť odpad, ktorý je definovaný ako nebezpečný. Do bežných smetných nádob ho nemožno dať a nie každý má čas, či možnosť odviezť neraz ťažké, či rozmerné veci na zberný dvor. Mesto ponúka riešenie, ktoré by mohlo mnohým Lučenčanom vyhovovať. Má len jednu nevýhodu – nebezpečného odpadu sa dá zbaviť len počas jedného dňa. Naopak, výhodou je, že stačí nebezpečný odpad priniesť na určené miesta v meste a o viac sa nemusíte starať.

„Zber bude prebiehať v sobotu 1. apríla 2017. Je to jediný termín mobilného zberu nebezpečného odpadu, po ktorý príde špeciálne auto. Preto by sme chceli poprosiť obyvateľov Lučenca, aby túto možnosť využili. Nebezpečný odpad stačí priniesť na určené miesta, ktoré sú zverejnené na stránke mesta,“ povedala pre Lucenec24 hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

„Občania môžu doniesť autobatérie, batérie, farby po záručnej dobe, fotografický papier, lieky po záručnej dobe, motorový olej, olejové filtre, odpadové chemikálie, či olejové látky,“ upresnila hovorkyňa. Zbaviť sa možno tiež obalov a nádob znečistených škodlivinami, ortuťových teplomerov, riedidiel, televízorov,  ustaľovač, vývojky, elektro – a ďalšieho škodlivého odpadu. Presný zoznam, ako aj miesta, z ktorých bude mobilný zber nebezpečného odpadu vykonávaný je na stránke mesta.

No jednotlivé stanovištia budú na sídlisku Rúbanisko I, II a III, v centre mesta, Štefánikovej štvrti, v Malej Vsi, či na parkovisku pod nadjazdom na Ulici kpt. Nálepku.

Pozrite si v našej galérií nové kontajnerové stanovištia v Lučenci!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: V Lučenci pribudli ďalšie kontajnerové stanovištia
11
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM