Ľubomíra Karmanová Správy

Lučenčanky, pripravené na leto? 5 tipov od profi trénera pre sexi bruško do plaviek!

Letná sezóna sa blíži a kilá navyše už neschováme pod svetre a kabáty. Ako zatočiť s faldíkmi a ukázať sa na pláži v plnej paráde, sme sa pýtali ostrieľaného osobného trénera Roba Balaška.

Ilustračný obrázok k článku Lučenčanky, pripravené na leto? 5 tipov od profi trénera pre sexi bruško do plaviek!
Zdroj: TASR

Lučenčan Robo Balaško (45) sa vo svojej práci denne venuje aktívnym ženám, či mužom, túžiacim urobiť niečo pre svoje zdravie, ale aj krásne telo. Svoje skúsenosti zbiera už 28 rokov a posledných 5 rokov ich odovzdáva aj svojim zverencom. Robo tvrdí, že treba myslieť na svoje zdravie a stotožniť sa so zdravým životným štýlom, sexi bruško je potom príjemným dôsledkom.

„Pri dostávaní sa do formy nie je dôležité držať diéty. Podstatná je vyvážená zdravá strava. Najideálnejšie je chudnúť tých 500 gramov týždenne. Ak človek schudne rýchlo a chvíľu si potom nedá pozor, aj ten jojo efekt príde rýchlejšie,“ zdôraznil Balaško.

Na to, ako sa dostať do formy a nemusieť v horúcich mesiacoch zmäknuté bruško skrývať, má tréner jednoduchý recept. Najdôležitejšia je motivácia. Nepotrebujete ani drahé výživové doplnky, či tabletky na chudnutie a dokonca ani chodiť do fitka. Pomôcť môže aj týchto 5 praktických rád.

1. Všetko je o strave

Stravu treba podľa trénera obmedzovať postupne. Vynechať sladké, najmä sladkosti a sladené nápoje. Postupne si upravovať jedálniček až po vyváženú stravu. Treba jesť mäso, ryby, zeleninu, ovocie. „Raz za čas si môžeme urobiť aj zhrešujúci deň, kedy si doprajeme aj jedlo, ktoré si počas týždňa nedovolíme. Takéto jedlo však len do druhej, neskôr už nie,“ radí tréner.

2. Aktívny pohyb

Ako Robo zo skúseností vie, dôležité je venovať sa aktívnemu pohybu minimálne pol hodinu denne. Oddychovať môžete iba v nedeľu. Najlepšie je podľa neho s tréningom začať ráno. „Ideálne je tréningom začínať deň. Telo a organizmus sa nabudí a aj celý deň sa potom človek cíti lepšie. Postupne si treba pridávať dĺžku času, ktorý venujeme aktívnemu pohybu a aj jeho náročnosť,“ vysvetľuje.

3. Nemusíte chodiť do fitka

Ak potrebujete zhodiť len pár kíl, podľa Roba je to možné aj bez fitka. Čarovať s postavou sa dá aj upravením stravy a jednoduchým aeróbnym cvičením. „Stačí si zacvičiť, alebo zabehať vonku na čerstvom vzduchu. Vždy musíme dodržiavať rovnicu nižší príjem a vyšší výdaj,“ myslí si Balaško.

4. Nič nenáhaňať na poslednú chvíľu

Každá žena túži po krásnej sexi postavičke, ak sa však rozhodnete schudnúť mesiac pred dovolenkou, môžete si podľa odborníka uhnať skôr chorobu, ako peknú postavu. „Podstatné je nechať si na formovanie postavy dosť času. S úpravou stravy, aj pohybom treba narábať postupne. Vtedy sa dostaví nielen lepší, ale hlavne dlhodobý efekt,“ odporúča skúsený tréner.

5. Sexi bruško sa robí v kuchyni

Skúsený tréner počas svojej praxe zistil, že sexi bruško sa robí v kuchyni. Podstatná je teda strava. Na formovanie je ale samozrejme potrebné aj cvičenie. Vo fitku sa dajú využiť rôzne stroje na precvičenie brušných svalov. Cvičiť, však môžete aj doma. „Najlepšie sú sed-ľah, dvíhanie nôh, priťahovanie kolien. Spravíme 3 série po 15 opakovaní. Dáme prestávočku a potom znova. Časom si pridávame aj série, aj opakovania,“ poradil tréner. Ako ešte raz zdôraznil najefektívnejšie je cvičiť ráno a najlepšie na čerstvom vzduchu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM