Ľubomíra Karmanová Kultúra

Lučenčanov čaká veľké hodovanie: Na toto všetko sa môžu tešiť návštevníci Dní mesta!

Koniec letných prázdnin v našom meste už od nepamäti patril Lučenskému jarmoku. Ten postupom času doplnil pivný festival, kultúrne vystúpenia a z roka na rok rastie do mohutnejších rozmerov. Tento rok už po štvrtý krát čaká návštevníkov veľké Lučenské hodovanie.

Ilustračný obrázok k článku Lučenčanov čaká veľké hodovanie: Na toto všetko sa môžu tešiť návštevníci Dní mesta!
Zdroj: Dnes24.sk

Letnú sezónu mesto Lučenec aj tento rok zavŕši veľkolepo. IV. Lučenské hodovanie prinesie návštevníkom nielen potechu pre chuťové poháriky, ale aj pre ostatné zmysly. Špecialitami organizátori tento rok skutočne nešetrili a tak si každý bude mať možnosť pochutnať na všehochuti tanca, hudby, zábavy, divadla, ale aj iných ingrediencií, ktoré dotvoria dokonalú príchuť Dní mesta Lučenec.

„Iste bude zaujímavý stredoveký rytiersky turnaj na koňoch, verím, že tento rok sa nám podarí aj samba sprievod, ktorý nám minulý rok pokazil poriadny lejak a novinkou bude napríklad aj world dance stage v cirkusovom šapitó,“ prezradil niečo z kuchyne príprav Stanislav Spišiak z MsÚ v Lučenci.

Špeciálnou novinkou by tento rok mal byť aj video stream, teda prenos z podujatia prostredníctvom internetu, z ktorého majú zatiaľ organizátori menšie obavy, nakoľko ide o technicky náročnú vec a nie je možné ju vopred vyskúšať. „Neviem, či sa nám to podarí, tak ako si predstavujeme, je to technicky veľmi komplikované, takže musíme počítať aj s technickými problémami,“ vysvetľuje Spišiak.

Ak by sa však podarilo spustiť všetko tak, ako si to organizátori predstavujú, je možné, že v programových prestávkach by mohli návštevníci sledovať aj záznamy z iných pódií. Mimo toho sa Lučenčania, ale aj návštevníci mesta môžu tešiť na tradičný jarmok, ale aj pivný festival.

„Verím, že sa ľudia prídu dobre zabaviť a užiť si posledné dni prázdnin v dobrej spoločnosti. Teším sa, že spoločne strávime niekoľko dní v uliciach mesta. Dúfam, že to bude o dobrej nálade, zábave, pohode a nie o šarvátkach a vandalizme,“ dodal na záver Spišiak.

Kompletný program IV. Lučenského hodovania nájdete TU!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM