Jakub Forgács Samospráva

Lučenec bojuje o státisíce eur. Pomôcť by mohli až v piatich školách

Lučenec sa uchádza o financie na odborné učebne v piatich školách. Kde všade by sa žiaci mohli dočkať?

Ilustračný obrázok k článku Lučenec bojuje o státisíce eur. Pomôcť by mohli až v piatich školách
8
Galéria
Zdroj: TASR

Na budovanie a zlepšenie technického vybavenia jazykových učební, školských knižníc a odborných učební v piatich školách v Lučenci má slúžiť nenávratný finančný príspevok, o ktorý sa aktuálne uchádza miestna samospráva z Integrovaného regionálneho operačného programu. Príslušnú žiadosť schválili mestskí poslanci na svojom júlovom zasadnutí.

„Celková výška projektov na školách je viac ako 200 000 eur, spolufinancovanie mesta je vyše 10 000 eur. V prvom kole sme prešli a mohli by sme byť úspešní,“ uviedla na margo žiadosti primátorka Lučenca Alexandra Pivková.

Ak mesto príspevok získa, použitý bude v Základnej škole s materskou školou (ZŠ s MŠ) na Ulici J. Kármána, ZŠ L. Novomeského na sídlisku Rúbanisko II, ZŠ na Vajanského ulici, ZŠ na Haličskej ceste a v ZŠ s MŠ na Kubínyiho námestí.

„Všetky projektové zámery prispievajú k podpore primárneho vzdelávania s cieľom posilniť záujem žiakov o technické, prírodovedné a jazykovedné odbory, praktické vyučovanie a získanie základných návykov v rámci integrovaného vzdelávacieho procesu. Projekty v prípade ich realizácie prispejú k rozvoju regiónu s hlavným cieľom vytvoriť podmienky pre kvalitné vzdelávanie,“ uvádza samospráva v dôvodovej správe, ktorú dostali mestskí poslanci.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Lučenca
8
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM