Michaela Mozolányová Rôzne

Lučenec bol vybraný do veľkého zisťovania: Kto a s čím vám môže zaklopať na dvere?

V týchto mesiacoch vám môže na dvere zaklopať pracovník Štatistického úradu. Dôvod? Naše mesto bolo vybrané do zaujímavého európskeho zisťovania. A toto ich bude zaujímať...

Ilustračný obrázok k článku Lučenec bol vybraný do veľkého zisťovania: Kto a s čím vám môže zaklopať na dvere?
Zdroj: TASR

Slovenská republika sa prostredníctvom Štatistického úradu SR zapojila do realizácie Európskeho zisťovania o zdraví 2014 (EHIS 2014), ktoré v týchto rokoch prebieha vo všetkých členských štátoch Európskej únie.

Cieľom zisťovania EHIS je vytvoriť spoločný rámec na systematickú tvorbu štatistík krajín Európskej únie o zdravotnom stave jej obyvateľov. Jeho realizáciou sa získava harmonizovaný zdroj údajov o zdravotnom stave, zdravotnej starostlivosti a o faktoroch ovplyvňujúcich zdravie v krajinách Spoločenstva. To umožňuje nielen analyzovanie zdravotného stavu populácie na Slovensku, ale aj medzinárodné porovnávanie Slovenska v rámci Európskej únie.

„Na Slovensku bolo do Európskeho zisťovania o zdraví pre rok 2014 vybraných viac ako 350 obcí, medzi nimi aj naše mesto. Do zisťovania je zaradených takmer 7 700 domácností,“ uvádza sa na stránke mesta Lučenec.

V tomto období vybrané domácnosti v našom meste navštívi pracovník poverený funkciou opytovateľa, ktorý je povinný preukázať sa v domácnostiach služobným preukazom Štatistického úradu SR. Všetky informácie a názory, ktoré v rámci tohto zisťovania domácnosti opytovateľom poskytnú, budú anonymné a použité výlučne na štatistické účely.

Zisťovanie prebieha od 1. júla do 31. decembra 2014.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM