Michaela Mozolányová Šport

Lučenec bude jedinečný: V meste vznikne prvý krytý bocciadroom na Slovensku

Slovenská asociácia boccia počas svojej existencie dosiahla už nemalé úspechy. Najdôležitejší je však tréning. Na Slovensku si prenajímali telocvične, kde hrávali na bežných kobercoch. Teraz však našli priestor, kde majú špeciálnu podlahu a môžu tu trénovať za každého počasia.

Ilustračný obrázok k článku Lučenec bude jedinečný: V meste vznikne prvý krytý bocciadroom na Slovensku
Zdroj: Dnes24.sk

„Vychádzame tak v ústrety najmä telesne postihnutým športovcom, ale aj talentovanej mládeži,“ povedal Ján Šnúrik, prezident Slovenskej asociácie Boccia. Prvý krytý bocciadroom na Slovensku otvoria podľa jeho slov v Lučenci už 11. apríla.

Boccia je športová hra, v ktorej športovci hádžu väčšie gule k cieľu, ktorým je menšia guľa. Je to talianska národná hra a jej korene siahajú až do antického Grécka. „Slovenská asociácia boccia počas svojej existencie dosiahla už nemalé úspechy. Ak sme chceli na ne nadviazať, museli sme na sústredenia cestovať do Francúzka, Chorvátska, či Talianska. Na Slovensku sme si prenajímali zasa telocvične, kde sme hrávali na bežných kobercoch, ako sa používajú v domácnostiach. Teraz sme našli priestor, kde máme špeciálnu podlahu a môžeme tu trénovať za každého počasia v každom ročnom období," povedal Šnúrik.

Hráči Boccie podľa jeho slov nemajú veľké nároky na priestor, ani na športové náradie. Najdôležitejší je však tréning. Úlohou hráčov je hodiť, alebo prikotúľať svoju guľu čo najtesnejšie k malej guľke a oddialiť od nej súperovu. „Dohodli sme sa s Univerzitou Komenského v Bratislave na prenajatí ich priestorov v Lučenci a pomohla nám aj samospráva. Na slávnostné otvorenie by sme radi pozvali všetkých priaznivcov tohto športu. Máme pripravené aj prekvapenie, príde medzi nás aj kňaz, ktorý nám to tu vysvätí," doplnil prezident Slovenskej asociácie Boccia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM