Boris Macko Rôzne

Lučenec cez sviatky nezavalia odpadky. Ako budú smetiari pracovať počas Vianoc?

Cez sviatky sa nakopí nielen množstvo jedla, koláčov a darčekov, ale žiaľ aj smetí. No netreba sa báť. Smetiari budú v Lučenci v akcii!

Ilustračný obrázok k článku Lučenec cez sviatky nezavalia odpadky. Ako budú smetiari pracovať počas Vianoc?
28
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Obyvatelia Lučenca by počas Vianoc nemali byť nervózni z toho, že počas voľných dní nebudú môcť vysypať smeti do preplnených kontajnerov. Neostanú bez povšimnutia, práve naopak.

Cez Vianoce smetiari neostanú doma. Zmapujú situáciu. Na Štedrý deň bude zabezpečený mimoriadny vývoz zmesového komunálneho odpadu od bytových domov. Vyvezené budú naplnené zberné nádoby. Vývoz komunálneho odpadu za pondelok, čiže Druhý sviatok vianočný, bude urobený v náhradnom termíne v utorok 27. decembra v celom rozsahu. Teda zmesový komunálny odpad aj triedený zber.

Obavy netreba mať ani v novom roku. Smetiari vyvezú odpad aj na Troch kráľov, čiže 6. januára 2017. Napriek tomu, že ide o voľný deň. Netreba sa báť ani o odvoz biologicky rozložiteľných odpadov zo záhrad rodinných domov. Ten prebehne do konca tohto týždňa. Ďalší termín vývozu bude už v januári.

Harmonogram vývozu biologicky rozložiteľných odpadov pre rok 2017 bude zverejnený na stránke Lučenca. Mesto tiež opakovane žiada obyvateľov, aby rastlinný odpad vykladali na verejné priestranstvá len jeden deň pred zberom, a tak predišli znečisťovaniu verejných priestranstiev.

Pozrite si v našej galérii aj aktuálne fotografie z vianočných trhov v Lučenci!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Po roku sú v Lučenci konečne opäť vianočné trhy
28
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM