ELA Samospráva

Lučenec chce na Predstaničnom námestí vybudovať prestupný uzol a parkoviská

Uvedenými aktivitami sa podľa správy dosiahne zlepšenie infraštruktúry a modernizácia dopravného uzla.

Ilustračný obrázok k článku Lučenec chce na Predstaničnom námestí vybudovať prestupný uzol a parkoviská
16
Galéria
Zdroj: TASR

Skvalitnenie verejnej osobnej dopravy pre návštevníkov i obyvateľov mesta je zámerom vybudovania prestupného uzla a záchytných parkovísk na Predstaničnom námestí v Lučenci.

Samospráva na tento projekt žiada dotáciu z výzvy Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR cez Integrovaný regionálny operačný program.

„Cieľom projektu ‚Predstaničný priestor – prestupný uzol a záchytné parkovisko‘ je výstavba dopravného uzla a záchytných parkovísk na plánovanom Predstaničnom námestí za účelom skvalitnenia verejnej osobnej dopravy pre obyvateľov i návštevníkov mesta, čo prispeje k trvalo udržateľnému rozvoju, mobilite a lepšiemu prístupu k službám mesta,“ uvádza samospráva v dôvodovej správe.

Uvedenými aktivitami sa podľa správy dosiahne zlepšenie infraštruktúry a modernizácia dopravného uzla, ktorý prispeje k zlepšeniu celkovej dopravnej situácie a k zvýšeniu účasti vo verejnej doprave na danom úseku.

„Záchytné parkoviská zabezpečia zníženie zaťaženosti individuálnej osobnej dopravy v meste a prispejú k zvýšeniu dostupnosti a k efektívnejšiemu využívaniu verejnej osobnej dopravy. Toto bude mať priaznivý vplyv nielen na dopravnú situáciu v centre mesta, ale zároveň aj na znižovanie emisií a nepriaznivého dopadu individuálnej osobnej dopravy na životné prostredie,“ dodáva samospráva.

Ilustračné foto, archív B. Macko

V OBRAZOCH: Železničnú stanicu v Lučenci opravujú
16
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM