Boris Macko Samospráva

Lučenec chce nové hlasovacie zariadenie už v lete. Vieme, aké sú požadované parametre

O zámere radnice kúpiť nové hlasovacie zariadenie na zasadnutia mestského zastupiteľstva sme vás už informovali. Mestský úrad už zverejnil aj podrobnejšie technické informácie. Celková hodnota zakázky má byť do 23 900 eur s DPH.

Ilustračný obrázok k článku Lučenec chce nové hlasovacie zariadenie už v lete. Vieme, aké sú požadované parametre
Foto: Boris Macko

Poslanci odklepli peniaze na nákup novej techniky na poslednom zasadnutí zastupiteľstva, ktoré bolo koncom júna. „Súčasťou nákupu nového zariadenia bude aj hľadanie možnosti predať doterajší hlasovací systém dodávateľovi nového,“ uviedla vtedy hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová. Dodala, že nákup nového hlasovacieho zariadenia bol potrebný aj preto, lebo doterajšie je v zasadačke budovy Okresného úradu, kde sa v súčasnosti konajú zasadnutia mestského zastupiteľstva.

„Mesto Lučenec požaduje dodávku hlasovacieho systému určeného pre mestské zastupiteľstvo v Lučenci – bezkáblovú verziu pre 21 poslancov, 1 predsedajúceho, 3 členov vedenia a 6 pracovníkov a hostí“ uvádza mesto na svojej internetovej stránke. Súčasťou zákazky má byť aj Notebook – i5 s nainštalovaným softvérom na ovládanie hlasovacieho systému a záznam zvuku.

Ďalšou súčasťou hlasovacieho zariadenia majú byť aj čipové karty na rozlišovanie hlasujúcich a hlásiacich sa do diskusie, 6 bezdrôtových mikrofónov, projektor s wifi, analógový mixážny pult Yamaha, ako aj potrebná kabeláž na prepojenie notebooku, mixážneho pultu, projektora a monitorov.

Záujemcovia môžu predkladať cenové ponuky do 18. júla. Mesto chce dodávku celého systému do 28 dní od podpisu zmluvy. Takže ak pôjde všetko podľa plánu, poslanci by mohli nové hlasovacie zariadenie využiť už na septembrovom zasadnutí zastupiteľstva.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM