Boris Macko Samospráva

Lučenec chystá veľké rekonštrukcie. Ktoré časti mesta sa dočkajú obnovy?

Lučenecká radnica naplánovala rekonštrukcie aj na tento rok. Mesto chce nadviazať na časti historického centra, ktoré už prešli revitalizáciou.

Ilustračný obrázok k článku Lučenec chystá veľké rekonštrukcie. Ktoré časti mesta sa dočkajú obnovy?
10
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk

Magistrát pokračuje v nastúpenom trende rekonštrukcií historických častí mesta. V minulom roku bola dokončená Synagóga, ktorá získala viacero ocenení a časť Ulice Dr. Herza. Kde chce radnica pokračovať ďalej?

Mesto má v pláne rekonštrukciu Kubínyiho aj Radničného námestia, dočká sa aj Begova ulica. Radnica zatiaľ projekt nezverejnila, a nie je známy ani rozpočet. „Rozpočet bude známy do konca tohto mesiaca. Na financovanie chceme použiť prostriedky z eurofondov prostredníctvom aktuálnych výziev,“ upresnila hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

V prvej etape je naplánovaná rekonštrukcia samotného Kubínyiho námestia, v druhej park pred školou na spomínanom námestí a Begova ulica. „V pláne sú oddychové prvky, zeleň, či atrakcie pre deti,“ doplnila hovorkyňa. Na rade sú aj práce na Radničnom námestí, o ktorom sme už nedávno písali. Z plochy, ktorú zatiaľ uzatvára plot sa má stať miesto oddychu. "Uvedený priestor bude zrevitalizovaný v II. etape rekonštrukcie Ulice Dr. Herza a bude tam zriadene Radničné námestie so zeleňou a oddychovou zónou a netradičnými prvkami mestského exteriérového prostredia,“ priblížila hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Pozrite si v našej fotogalérii historické zábery z Kubínyiho námestia!

V OBRAZOCH: Kubínyiho námestie v priebehu desaťročí
10
Galéria
Zdroj: Novohradské múzeum a galéria
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM