Správy Samospráva

Lučenec investuje do obnovy ciest milióny eur: Ktorým uliciam sa ujde NAJVIAC peňazí?

Opravovať a rekonštruovať sa v Lučenci budú nielen cesty, ale aj chodníky, parkovacie miesta, nástupištia, osvetlenia, koridory pre peších.

Ilustračný obrázok k článku Lučenec investuje do obnovy ciest milióny eur: Ktorým uliciam sa ujde NAJVIAC peňazí?
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Samospráva Lučenca pripravuje na rok 2022 rozsiahlu rekonštrukciu ciest, chodníkov i parkovísk. Preinvestovať plánuje takmer 3,8 milióna eur, opravy bude financovať z vlastného rozpočtu aj z fondov Európskej únie. Mesto o tom informovalo na svojej oficiálnej webstránke.

„Cieľom realizácií je kladením nového asfaltu zlepšiť prevádzkovú spôsobilosť krytov ciest a predĺžiť životnosť zabránením vplyvu porúch na nižšie položených vrstvách vozoviek. Opravovať a rekonštruovať sa v Lučenci budú nielen cesty, ale aj chodníky, parkovacie miesta, nástupištia, osvetlenia, koridory pre peších,“ priblížila samospráva.

Medzi finančne najnákladnejšiu bude patriť rekonštrukcia Ulice Ladislava Novomeského za približne 560-tisíc eur. Za 420-tisíc eur bude opravená Ulica Boženy Nemcovej, v priestore pred železničnou stanicou na Ulici Kpt. Nálepku chystá mesto za vyše 450-tisíc eur rozširovanie nástupíšť a modernizáciu záchytných parkovísk.

K významným investíciám bude patriť i oprava cesty na ulici Martina Rázusa za približne 310-tisíc eur, ďalších vyše 220-tisíc eur plánuje mesto investovať do rekonštrukcie chodníkov a parkovísk na tejto ulici. Parkoviská a komunikácie bude mesto rekonštruovať aj na sídliskách Rúbanisko II a III, opravovať sa budú aj cesty na uliciach L. N. Tolstého, J. Jiskru či M. J. Lermontova. Celkovo má samospráva pre rok 2022 pripravených dvadsiatku veľkoplošných opráv miestnych komunikácií.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM