Boris Macko Samospráva

Lučenec plánuje investovať do škôl. Na čo všetko by mohli ísť státisíce eur?

Peňazí v školstve veľmi niet, o to viac poteší každá informácia o investíciách do vybavenia. Dobrou správou je, že mesto chystá nákupy do základných škôl!

Ilustračný obrázok k článku Lučenec plánuje investovať do škôl. Na čo všetko by mohli ísť státisíce eur?
8
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk

Školy často len márne dúfajú, že sa im podarí získať financie na nákup nových pomôcok, či zmodernizovať učebne. Lučenecká radnica sa ale nevzdáva a chystá zlepšenie technického vybavenia jazykových učební, školských knižníc a odborných učební rôzneho druhu. Napokon, minulý rok sa podarilo pomocou dotácie ministerstva školstva vybaviť telocvičňu na ZŠ s MŠ J. Kármána s vyučovacím jazykom maďarským.

„V súčasnosti je potrebné na základných školách v meste Lučenec budovať, modernizovať a zlepšovať technické vybavenie jazykových učební, školských knižníc, odborných učební rôzneho druhu, nakoľko súčasné vybavenie učební je nepostačujúce a nevyhovuje aktuálnym podmienkam. Budovanie nových, moderných učební je v súlade so školským vzdelávacím programom a slúži na zlepšenie úrovne informovanosti spoločnosti,“ uvádza sa v dôvodovej správe oddelenia stavebného poriadku, investícií a stratégie (SPIaS) mestského úradu.

Poslanci tak už na februárovom zasadnutí mestského zastupiteľstva rozhodnú o tom, či tento zámer podporia. Mesto sa chce uchádzať o dotáciu z výzvy ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka, kde je dátum uzávierky 28. február 2017. Známe sú aj presné zámery, čo chce mesto na ktorej škole zlepšiť, alebo vybudovať.

Na už v úvode spomínanej ZŠ s MŠ J. Kármana jazykovú učebňu, na ZŠ L. Novomeského multimediálnu učebňu a školskú knižnicu, na ZŠ Vajanského multimediálnu a jazykovú učebňu, na ZŠ Haličská cesta jazykovú učebňu. ZŠ s MŠ na Kubínyiho nám. 6, Lučenec môže potešiť polytechnická učebňa a ZŠ s MŠ Bratrícka 19 v Opatovej školská knižnica. Spolufinancovanie mesta v projekte v hodnote takmer 240 000 eur bude vo výške 5%, čo je suma 11 964,50 eur.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: ZŠ na Kubínyiho námestí
8
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM