Ľubomíra Karmanová Správy

Lučenec plánuje rekonštrukciu radnice: Mestskí úradníci budú mať ale nový flek!

Mesto Lučenec má v pláne v dohľadnej dobe zrekonštruovať viacero budov. Počíta sa s rekonštrukciou Radnice na ulici Dr. Herza, ale aj s rekonštrukciou budovy Okresného úradu.

Ilustračný obrázok k článku Lučenec plánuje rekonštrukciu radnice: Mestskí úradníci budú mať ale nový flek!
Zdroj: TASR

Ako sa v dôvodovej správe na stránkach mesta uvádza, po rekonštrukcii Radnice sa do budovy úradníci Mestského úradu nepresťahujú. „Objekt bude po rekonštrukcii slúžiť ako kultúrny inkubátor,“ uviedla hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová.

Podľa dôvodovej správy, uverejnenej na stránkach mesta, rekonštrukciou objektu dôjde k záchrane významnej kultúrnej pamiatky a jej využitiu verejnosťou. Zároveň sa vytvoria nové priestory pre kultúru. Tieto ciele budú dosiahnuté s minimálnymi dopadmi na rozpočet mesta, keďže 95 % celkových nákladov bude čerpaných zo zdrojov EÚ a Štátneho rozpočtu.

Ako ďalej uviedla Hrnčiarová, mesto má v pláne aj ďalšie rekonštrukcie. V dohľadnej dobe plánuje radnica zrekonštruovať aj budovu Okresného úradu na Námestí republiky. Ide o náročný investičný projekt, ktorý je v štádiu rozpracovania.

„Rozhodnutie presťahovať mestský úrad do budovy okresného úradu je z dôvodu zníženia výdavkov rozpočtu mesta. Priestory v budove na Námestí republiky sú postačujúce na umiestnenie mestského úradu a štátnych úradov, čím by mesto Lučenec ušetrilo náklady na nájomné a na prevádzku budovy na Novohradskej ulici č.1, ktorá nie je vo vlastníctve mesta,“ vysvetlila hovorkyňa mesta.

Poukázala aj na ďalšie výhody v presťahovaní Mestského úradu, ktoré radnica vidí v možnosti vybavenia požiadaviek občanov na jednom mieste a tým skvalitnenia služieb občanom mesta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM