Boris Macko Samospráva

Lučenec s novou znelkou aj logom. Zisťovali sme, kto ich má na svedomí

V Lučenci sme sa dočkali novinky a hneď dvojnásobnej. Naše mesto sa bude už čoskoro prezentovať znelkou a logom. Kedy ich spoznáme a ako vznikali?

Ilustračný obrázok k článku Lučenec s novou znelkou aj logom. Zisťovali sme, kto ich má na svedomí
Foto: Boris Macko

Lučenecká radnica sa rozhodla, viac zvýrazniť identitu nášho mesta. Preto prišla s nápadom, vytvorenia loga a znelky. Tú budú môcť Lučenčania posúdiť už počas osláv Dňa mesta o dva mesiace.

V oboch prípadoch sa radní spoľahli na umelcov, ktorí v našom meste žijú, alebo z neho pochádzajú. Autormi loga sú Martina Szabóová a Dávid Koronczi, obaja Lučenčania žijúci v Bratislave. Vyhrali v súťaži organizovanej mestom a hodnotenej odbornou porotou. Tá v spolupráci zo Slovenským centrom dizajnu vyberala z viacerých návrhov v období od novembra 2015 do marca 2016.

Skrátenú podobu dizajn manuálu mesto uverejnilo vo svojich novinách. V najbližších mesiacoch ju chce mesto postupne zapracovať do komunikačnej stratégie mesta a viac prezentovať nielen Lučenčanom, ale aj návštevníkom mesta.

Súťaž o znelku mesta vyhlásila radnica začiatkom tohto roka. No z ponúknutých návrhov nebol ani jeden úspešný. Nakoniec získal od vedenia mesta poverenie na skomponovanie znelky učiteľ hudby Tomáš Demecs. Svoju prácu prezentoval v polovici tohto mesiaca primátorke mesta, prednostovi mestského úradu aj členom komisie kultúry a športu. Znelka sa zapáčila, a tak nakoniec mesto vyčlenilo 500 eur na nahrávacie štúdiu a zaplatenie hudobníkov.

„Dôležité je, že znelku vytvorili umelci z nášho mesta a bude vystihovať Lučenec a Lučenčanov,“ povedala o znelke primátorka Alexandra Pivková.

Dodala, že mesto ju chce využívať pri organizovaní kultúrno – spoločenských podujatí organizovaných mestom, prípadne, rovnako môže zaznieť na podujatiach, kde mesto participuje.

Lučenec udelí najvyššie ocenenia. Ujdú sa pedagógovi aj kolektívu folklórneho súboru

Neviete kam s deťmi počas prázdnin? Tipy na leto pre rodičov malých Lučenčanov

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM