Jakub Forgács Správy Samospráva

Lučenec spomínal na Štefánika: Nechýbal ani prelet lietadiel, FOTO

V rámci podujatia prebehlo aj vyhodnotenie Štefánikovej bežeckej výzvy a výtvarnej súťaže Memoriálu M. R. Štefánika.

Ilustračný obrázok k článku Lučenec spomínal na Štefánika: Nechýbal ani prelet lietadiel, FOTO
5
Galéria

V pondelok sme si v Lučenci opäť zaspomínali na M. R. Štefánika pri príležitosti 102. výročia jeho úmrtia. V parčíku M. R. Štefánika sa uskutočnilo kladenie vencov, zazrieť ste mohli aj prelet lietadiel zo Slovenského zväzu ultraľahkého lietania. Súčasťou podujatia bola aj výstava výtvarných prác a výstava fotografií z histórie Matičného behu. Na sociálnej sieti o tom informovala lučenecká primátorka Alexandra Pivková.

„Nezabudli sme ani oceniť najlepších bežcov a výtvarníkov,“ spomenula Pivková, ktorá poukázala na vyhodnotenie Štefánikovej bežeckej výzvy a výtvarnej súťaže Memoriálu M. R. Štefánika.

Ako spomenula mesto ďakuje za spoluprácu Domu Matice slovenskej v Lučenci a všetkým ďalším spoluorganizátorom: Spoločnosť Milana Rastislava Štefánika, MO Živena Lučenec, ZŠ M.R. Štefánika Lučenec, MO Matice slovenskej a spolok Štefánika, Slovenský zväz ultraľahkého lietania a Centrum voľného času v Lučenci.

Ďalšie aktuálne správy

Pivková zároveň poďakovala za účasť v 8. ročníku výtvarnej súťaže Memoriálu M. R. Štefánika – Štefánikove cesty za poznaním minulosti. „Ďakujeme zapojeným školám za účasť, nádherné práce a spomienku na M. R. Štefánika a jeho odkaz prostredníctvom leporela,“ dodala.

Zábery z podujatia nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Aktuality z Lučenca

V OBRAZOCH: Lučenec spomínal na Štefánika
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM