Michaela Mozolányová Správy

Lučenec zasiahne intenzívny dážď: Očakávaný úhrn zrážok predstavuje zvýšené nebezpečenstvo!

Ak sa chystáte von, dajte si pozor na očakávanú poriadnu sprchu v podobe intenzívneho dažďa. V našom okrese má pršať až tak, že meteorológovia vydali dokonca druhý stupeň výstrahy! Kedy sa treba pripraviť na najväčší lejak?

Ilustračný obrázok k článku Lučenec zasiahne intenzívny dážď: Očakávaný úhrn zrážok predstavuje zvýšené nebezpečenstvo!
Zdroj: TASR

Najbližšie dni majú byť u nás poriadne daždivé. „V okrese Lučenec sa miestami očakáva výskyt dažďa s úhrnom zrážok 25 – 40 mm,“ uvádza SHMÚ. Meteorológovia preto vydali výstrahu prvého stupňa pred dažďom, ktorá u nás platí do dnešnej polnoci.

Tento úhrn zrážok podľa ich slov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. „Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ píšu na SHMÚ.

Ten najväčší lejak by však mal prísť až vo štvrtok, kedy sa u nás podľa meteorológov miestami očakáva výskyt intenzívneho dažďa s úhrnom zrážok až 35 – 70 mm. Od štvrtku 00:00 do piatku 00:00 v našom okrese platí ešte vyššia výstraha a to konkrétne 2. stupňa.

„Tento úhrn zrážok predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,“ uvádza SHMÚ, podľa ktorého sú predpokladaný úhrn a intenzita zrážok v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerné a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM