Ľubomíra Karmanová Správy

Lučenecká nemocnica má novú úrazovku: Podľa vedenia chcú zvýšiť komfort pacientov

V lučeneckej nemocnici otvorili nové zrekonštruované priestory, do ktorých sa presunula úrazová ambulancia a sádrovňa. Pacienti s úrazmi tak už nebudú musieť chodiť po schodoch a zdĺhavo hľadať potrebné ambulancie. Všetko budú mať po ruke, hneď na prízemí.

Ilustračný obrázok k článku Lučenecká nemocnica má novú úrazovku: Podľa vedenia chcú zvýšiť komfort pacientov
Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok odovzdalo vedenie nemocnice v Lučenci do užívania nové zrekonštruované priestory, ktoré budú využívať pacienti s úrazmi. Presťahovaním úrazovky na prízemie sa podľa vedenia nemocnice zvýši komfort pacientov. „Išlo nám o to, aby pacienti s úrazmi nemuseli dlho hľadať, chodiť, je to hneď po ruke, blízko rőntgen, sádrovňa. Chceli sme tak zvýšiť komfort našich pacientov,“ povedal riaditeľ nemocnice Július Hőffer.

V starej budove zrekonštruovali priestory, ktoré donedávna pôsobili veľmi pochmúrne. Nový šat tak získalo osem miestností a množstvo finančných prostriedkov zhltla aj modernizácia kotolne.

„Som veľmi rád, že sa nám to podarilo. Stará budova konečne dostáva modernejší, kultúrnejší charakter. Samozrejme, toto nie je posledná rekonštrukcia. Už teraz máme v pláne v modernizácii budov a priestorov pokračovať,“ prezradil predseda správnej rady Ján Miadok.

Snahu modernizovať priestory starej polikliniky ocenila aj primátorka mesta Alexandra Pivková. „Musím v mene obyvateľov poďakovať vedeniu nemocnice, že aj takýmto spôsobom vylepšujú podmienky pre nás pacientov,“ vyjadrila Pivková.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM