Boris Macko Samospráva

Lučenecká škola sa mala stať súkromnou už v januári. Prečo zatiaľ k zmene nedošlo?

Jedna z najznámejších základných škôl v meste sa mala stať súkromnou. Zatiaľ sa tak nestalo. Poznáme dôvod!

Ilustračný obrázok k článku Lučenecká škola sa mala stať súkromnou už v januári. Prečo zatiaľ k zmene nedošlo?
7
Galéria
Zdroj: TASR

Ešte v októbri 2016 mestské zastupiteľstvo odsúhlasilo, že Základná škola s materskou školou na Kubínyiho námestí zmení zriaďovateľa. Pôvodne mal byť proces zavŕšený 1. januára 2017, no nakoniec sa tak stane až 1. septembra tohto roka.

„Dochádza k zmene zriaďovateľa v zmysle vyjadrenia ministerstva školstva, ktorým povolilo zmenu zriaďovateľa Základnej školy s materskou školou, na Námestí Kubínyiho z Mesta Lučenec na nového zriaďovateľa od 1. 9. 2017,“ vysvetlila primátorka Alexandra Pivková.

Ministerstvo školstva zasiahlo kvôli tomu, aby žiaci začali pod súkromným zriaďovateľom až od nového školského roka, čo je menej komplikované, ako počas neho. Posun termínu zemyn zriaďovateľa ZŠ s MŠ na Kubínyiho námestí odobrili na poslednom zasadnutí aj poslanci mestského zastupiteľstva. Novým zriaďovateľom ZŠ s MŠ na Kubínyiho námestí bude od spomínaného termínu Deutsch – Slowakische Akademien so sídlom v Brezne. Samospráva budovu školy prenajme na 15 rokov za symbolické euro ročne. Pri rozhodovaní mesta aj poslancov zavážilo, že podobné školy Deutsch – Slowakische Akademien už úspešne fungujú aj v Prešove a Považskej Bystrici.

Pozrite si v našej galérii ZŠ s MŠ na Kubínyiho námestí!

V OBRAZOCH: ZŠ s MŠ na Kubínyiho námestí zmení v novom školskom roku zriaďovateľ
7
Galéria
Foto: Boris Macko / Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM