Ľubomíra Karmanová Iné športy

Lučeneckí judisti položili konkurenciu na lopatky: Spoza hraníc si priviezli samé cenné kovy

Lučeneckí športovci z Katsuda reprezentovali Slovenskú republiku na medzinárodnom turnaji v Poľsku. Trinásťčlenná zostava judistov v konkurencii 660 športovcov z Čiech, Maďarska, Srbska, Poľska a Nemecka obstála viac ako úspešne.

Ilustračný obrázok k článku Lučeneckí judisti položili konkurenciu na lopatky: Spoza hraníc si priviezli samé cenné kovy
Zdroj: Dnes24.sk

Na medzinárodnom turnaji sa lučeneckí judisti stretli s ďalšími 62 klubmi na 8 tatami. 13 judistov z Katsudo klubu bojovalo pod vedením Róberta Ráca a inštruktora Marcela Demeho. Dve dievčatá z klubu mali na medzinárodnom podujatí premiéru. Ambície trénerov sa naplnili nad očakávania a z turnaja si klub priviezol sedem zlatých, dve strieborné a jednu bronzovú medailu.

„Bolo vidieť rozdiel, keď sa cestuje na turnaj v deň konania alebo deň pred turnajom, kde si športovci môžu oddýchnuť a vyspať sa. Spánok je dôležitá súčasť športu predprípravy na svoje duely,“ povedal spokojný tréner Robo Rác.

Prvé miesta si na turnaji vybojovali: Michal Varšo, Kristína Lili Križová, Tomáš Dovičič, Adam Šlajferčík, Natália Gažiová, Kamila Rácová a Simon Matuška. Strieborné medajly vybojovali Andrej Meša a Martina Ľuptáková. „Andrej bojoval vo finále so svojim rivalom a Martina mala na tomto podujatí premiéru. V klube je necelý pol rok,“ upresnil Rác.

Bronzovú medajlu vybojovala Pavlína Ľuptáková. Jej výkonu, tak ako v prípade prvenstva Kamily Rácovej, sa členovia a fanúšikovia Katsuda obzvlášť tešili. Pavlínka s Kamilkou boli totiž najmladšie judistky turnaja.

V boji o bronz prehral Dalibor Strmeň, ktorý je úradujúci Majster Slovenska, no v tomto zápase bol rozhodca nekompromisný a Dalibor sa musel uspokojiť s piatou priečkou. Samuel Deme a Július Bihári výborne začali a vyhrávali svoje duely. V ďalšom kole im to nevyšlo a skončili na 9.mieste.

„Vynikajúci úspech našich malých judistov je pre nás radosť a spokojnosť. Je vidieť ich snahu na tréningových jednotkách podávať výkony a ďalej v nich tvrdo pracovať. Musíme sa zlepšovať a makať na sebe,“ dodal na záver tréner Rác.

Čerešničkou na torte úspechu bolo pre našich malých borcov vyhodnotenie družstiev. V konkurencii 62 klubov si Judo klub Katsudo vybojoval úspešné 3. miesto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM