Jakub Forgács Krimi

Lučeneckí policajti riešili vyše 1000 priestupkov. Čoho sa týkali najčastejšie?

V prvom polroku roku sa muži zákona rozhodne nenudili. Pri čom všetkom zasahovali v Lučenci a čo tvorilo takmer polovicu všetkých riešených priestupkov?

Ilustračný obrázok k článku Lučeneckí policajti riešili vyše 1000 priestupkov. Čoho sa týkali najčastejšie?
8
Galéria
Zdroj: TASR

Celkovo 1006 priestupkov riešili v prvom polroku príslušníci Mestskej polície (MsP) v Lučenci, pričom takmer polovicu z nich tvorili dopravné priestupky. Vyplýva to z informatívnej správy o činnosti MsP, ktorú na ostatnom mestskom zastupiteľstve predložil poslancom jej náčelník Ján Tuček.

Na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky riešila MsP konkrétne 482 priestupkov. Zhodne po 116 priestupkov sa týkalo znečisťovania verejného priestranstva a nakladania s odpadom, 72 priestupkov bolo proti verejnému poriadku.

Na vysoký počet dopravných priestupkov upozornil v rozprave poslanec Dušan Ilčík. „Pripadá mi to, že MsP je skôr dopravnou políciou. Treba, samozrejme, robiť aj túto činnosť, ale nesmie až tak prevažovať. Skôr by som myslel, že účelom a zmyslom MsP je predovšetkým verejný poriadok, znečisťovanie, čierne skládky a odhaľovanie tých, ktorí robia neporiadok,“ podotkol.

Podľa náčelníka MsP však väčšina riešení dopravných priestupkov vychádza z oznámení občanov. „Na základe toho tieto situácie musíme riešiť. Preto je teda číslo dopravných priestupkov také vysoké, nie je to vlastným vyhľadávaním policajtov, ale na základe oznámení od občanov,“ vysvetlil v reakcii na poslancove slová.

Pochvalne sa na adresu MsP vyjadril poslanec Branislav Hámorník, ktorý podľa vlastných slov oceňuje okrem iného ich pôsobenie pri mestských akciách. „Chcel by som sa poďakovať MsP za ich prácu, pretože ich je v meste vidieť. Iste, aj ja by som našiel nejaké nedostatky, ale myslím si, že v rámci toho, koľko im dávame z mestského rozpočtu, je ich práca adekvátna,“ konštatoval.

Pozitívne ohodnotila prácu MsP aj poslankyňa Erika Lorinčíková, ktorá vyzdvihla predovšetkým ich časté hliadkovanie na sídlisku Rúbanisko I.

Čítajte tiež:

Mestská polícia o priestupkoch v meste: Lučenčania vraj sami bonzujú

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM