Jakub Forgács Samospráva

Lučeneckí poslanci rozhodli: Nové memorandum umožní užšiu spoluprácu s čínskymi mestami

Pomôže Lučencu spolupráca s čínskymi mestami? Zameraná má byť na oblasti a aktivity v kultúre, športe, ako aj pri budovaní infraštruktúry a investíciách.

Ilustračný obrázok k článku Lučeneckí poslanci rozhodli: Nové memorandum umožní užšiu spoluprácu s čínskymi mestami
8
Galéria
Foto: Boris Macko

Užšiu spoluprácu s konkrétnymi mestami v Čínskej ľudovej republike má mestu Lučenec priniesť Memorandum o porozumení, ktoré samospráva uzavrela s organizáciou The Europe and China Friendly Chamber (Komora európsko-čínskeho priateľstva). Podpísanie memoranda odsúhlasili lučeneckí mestskí poslanci na svojom júnovom zasadnutí.

„Ide o memorandum, ktoré nám dáva dôvod začať rokovania o tom, čo by nám priniesla takáto spolupráca v rôznych oblastiach. K ničomu sa nezaväzujeme, otvárame spoluprácu a uvidíme, čo to prinesie pre naše mesto,“ uviedla na margo memoranda primátorka Lučenca Alexandra Pivková.

Podľa dôvodovej správy má byť spolupráca zameraná na oblasti a aktivity v kultúre, športe, cestovnom ruchu, propagácii obchodu a podnikateľských aktivít, ako aj pri budovaní infraštruktúry a investíciách. „Bude to na úrovni pracovných tímov, respektíve komisií, ktoré máme v rámci mestského zastupiteľstva,“ dodala primátorka.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Lučenca
8
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM