Boris Macko Samospráva

Lučenecký dom s prepadnutým stropom ponúkli mestu. Ako zareagovali poslanci?

Niektoré budovy v meste nie sú v najlepšom stave, hoci na prvý pohľad nemusia vyzerať zle. Príkladom je dom na Vajanského ulici, kde sa prepadol strop podchodu.

Ilustračný obrázok k článku Lučenecký dom s prepadnutým stropom ponúkli mestu. Ako zareagovali poslanci?
Zdroj: Dnes24.sk

Na nebezpečnú situáciu v centre mesta sme poukázali koncom augusta. Budova je v súkromných rukách. Mesto preto nemohlo urobiť viac, len upozorniť väčšinového vlastníka, ktorým je bratislavská firma, aby zjednal nápravu.

To sa zatiaľ nestalo a zo stropu vypadli ďalšie kusy. V dome je 27 bytov a viacero obchodných prevádzok, no tie sú až na jednu výnimku prázdne. Podarilo sa nám spojiť s jednou spoluvlastníčkou bytového domu, no tá tvrdí, že nemôže robiť nič. „Som len menšinový spoluvlastník, bez súhlasu bratislavskej firmy, ktorá vlastní väčšinu budovy nemôžme robiť nič. Je to škoda, lebo dom je odpojený od energií a nevyužitý,“ povedala spoluvlastníčka, ktorá nechce byť menovaná.

Spomínaná firma však mestu na výzvu odpovedala tak, že bytový dom ponúkla mestu na predaj. V ponuke, ktorú poslala mestu tvrdí, že v budove vlastní 25 bytov a na konci minulého roka museli riešiť situáciu s neoprávneným obsadením bytov. „Keďže uvedený stave sme nedokázali bez spoločného postupu s mestom Lučenec, momentálne riešime spolu s ostatnými spoluvlastníkmi uzavrietvorenie priechodu od čerpacej stanice na Vajanského ulicu. Uvedená situácia je jedným z dôvodov, prečo sme dali ponuku až teraz,“ argumentuje bratislavská firma.

Keďže majetková komisia kúpu domu neodporúčala, poslanci tento zámer neschválili. Otázny je teraz postup všetkých vlastníkov budovy. Či sa im podarí dať ju do lepšieho stavu, prípadne predať niekomu, kto by to dokázal.

Pozrite si budovu na Vajanského ulici 16 v našej fotogalérii!

Čítajte tiež:

FOTO: V centre Lučenca spadol strop podchodu. Dočká sa nebezpečné miesto opravy?

Mestská polícia o priestupkoch v meste: Lučenčania vraj sami bonzujú

Pozrite si fotogalériu domu na Vajanského
8
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM