Eliška Šándorová Správy

Lučenecký okres na mape výstrah: Pripravte sa aj na krúpy!

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre náš okres výstrahu prvého stupňa pred búrkami. Kedy sa pripraviť na zmenu počasia?

Ilustračný obrázok k článku Lučenecký okres na mape výstrah: Pripravte sa aj na krúpy!
7
Galéria
Zdroj: TASR

Zatiaľ čo prvá polovica týždňa bude pokojnejšia, už v strede týždňa sa pripravte na príchod búrok. Ďalší augustový týždeň prinesie na naše územie teplé, ale aj búrlivé počasie.

V priebehu prvých dvoch dní tohto týždňa nás čaká prevažne jasné až polojasné počasie a len výnimočne nás čakajú búrky, informuje portál imeteo.sk.

Súčasne sa do našej oblasti bude dostávať od juhozápadu teplý vzduch, vďaka ktorému budú teploty stúpať až nad hranicu +30 °C. Tento teplý vzduch pripraví dobré podmienky pre búrky.

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre náš okres výstrahu prvého stupňa pred búrkami. Tá platí zatiaľ na utorok 6. augusta od 14:00 do 20:00 hod. „V okrese Lučenec je malá pravdepodobnosť búrok s krúpami, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,“ uvádza SHMÚ. S búrkami môžu byť spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 – 40 mm a nárazy vetra rýchlosť 65 – 85 km/h.

Búrky podľa imeteo.sk by nad našu oblasť mali zavítať aj v stredu a prinesie ich front, ktorý sa nad našou oblasťou začne vlniť.

„Na tomto fronte sa budú tvoriť búrky, ktoré už v stredu zasiahnu aj naše územie a to predovšetkým severozápadné oblasti. Vo štvrtok sa už front posunie ďalej smerom na východ a intenzívnejšie búrky nás čakajú na viacerých miestach nášho územia,“ informuje imeteo.sk

Opäť sa pripravte, že búrky môžu byť intenzívnejšie. Sprevádzané budú prívalovými zrážkami, krúpami a ojedinele aj nárazovým vetrom.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: lucenec.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM