Boris Macko Samospráva

Lučeneckým futbalistom sa nedarí. Nepresvedčivé výsledky rozhorčili poslancov

Výkony futbalistov ŠK Novohrad Lučenec zatiaľ nie sú nijako oslnivé. Pri pohľade do tabuľky III. ligy je každému jasné, že mužstvu sa nedarí. Všimli si to aj poslanci...

Ilustračný obrázok k článku Lučeneckým futbalistom sa nedarí. Nepresvedčivé výsledky rozhorčili poslancov
Foto: Boris Macko

Futbalový tím Lučenca je po šiestich kolách súťaže zatiaľ v tabuľke predposledný. Nepresvedčivé výkony nahnevali aj niektorých poslancov. Dušana Ilčíka „naštartoval“ zámer mesta poskytnúť futbalovému klubu priestory v budove mestského úradu len za symbolický poplatok. Hoci viacerí s kolegom prikyvovaním hlavy súhlasili, nakoniec zámer schválili.

„Tu vidno, že mesto vychádza futbalistom v ústrety. No chýba spätná väzba. Veď výsledky – to je jedna katastrofa. Mesto dáva na futbal financie, ale výsledky sú slabé. Pritom je to roky pretrvávajúci problém, stále hrajú zle. Mesto by sa malo zamyslieť nad podporou futbalu. Alebo máme s chodiť s futbalistami trénovať aj my?“ pýtal sa na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva Il­čík.

„Je ľahké kritizovať. My to ťažko vyriešime, je to otázka na funkcionárov. Treba im dať šancu, podať pomocnú ruku a výsledky prídu,“ zastal sa futbalového klubu prednosta mestského úradu Igor Korniet. Oslovili sme aj šéfa ŠK Novohrad Miroslava Berana. Ten reagoval stručne: „Od mesta máme stále podporu. Ďalej to nebudem komentovať,“ povedal Beran.

Čítajte tiež:

Lučenských futbalistov čaká prvý zápas sezóny. Fanúšikov zase atraktívna tombola

Novohradský maratón zožal úspech. Koncom leta spojil Lučenec a Šalgotarján

Futbalový štadión ŠK Novohrad Lučenec
7
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM