Ľubomíra Karmanová Samospráva

Lučenská primátorka Alexandra Pivková na rovinu: Toto sú najvýznamnejšie projekty končiaceho sa roku

Blíži sa koniec roka a to je obdobie, kedy sa mnohí z nás otočia, aby videli, čo sa im v uplynulom roku podarilo a čo za sebou zanechávajú. Aj primátorka mesta Lučenec bilancuje končiaci sa rok. Toto považuje za najväčší úspech ...

Ilustračný obrázok k článku Lučenská primátorka Alexandra Pivková na rovinu: Toto sú najvýznamnejšie projekty končiaceho sa roku
Zdroj: Dnes24.sk

Blíži sa koniec roka a mnohí z nás sa zamýšľajú nad tým, čo sa im v uplynulom roku podarilo. Aj primátorka mesta Lučenec Alexandra Pivková si našla čas na bilancovanie. Má za sebou náročný, no aj úspešný rok. „Funkcia primátorky je o zodpovednosti a rozhodnutiach, ktoré nie sú vždy pre všetkých prijateľné, preto je najťažšie presadzovanie odborných argumentov pri napĺňaní výziev mesta a presadzovaní aj nadregionálnych výhľadových rozvojových projektov,“ myslí si hlava mesta.

Najväčšie úspechy

V roku 2015 sa podarilo v našom meste zrealizovať niekoľko úspešných projektov. Medzi najvýznamnejšie investície patrí určite rekonštrukcia radnice, či prestavba synagógy na multikultúrne účely. V tomto roku radnica investovala do rôznych projektov viac ako 5 miliónov eur.

„Za najúspešnejšie projekty v roku 2015 považujem rekonštrukciu dvoch významných dominánt mesta národných kultúrnych pamiatok, ktoré boli financované zo štrukturálnych fondov. 1.etapa rekonštrukcie synagógy, ktorá už 70 rokov neslúžila svojmu účelu a tiež rekonštrukcia radnice po viac ako 15 rokoch nevyužívania,“ vyjadrila sa primátorka.

Významné investičné projekty roku 2015:

Celková výška investícií na uvedené projekty bola vo výške 5 378 694 EUR.

„Realizáciou týchto projektov máme záujem zatraktívniť mesto Lučenec nielen pre obyvateľov mesta, ale tiež pre domácich a zahraničných návštevníkov, zabezpečiť bezpečnosť v meste, vytvoriť priestor pre športovanie a trávenie voľného času, zlepšiť kvalitu života obyvateľov mesta,“ uviedla Pivková.

Budúci rok ešte viac

Investovať do úspešných projektov na zlepšovanie kvality života obyvateľov nášho mesta plánuje radnica aj v budúcom roku. Na poslednom zasadnutí Mestského zastupiteľstva rozhodli poslanci o tom, že to bude ešte vyššia suma, ako tento rok.

„Zadosťučinením mojej práce je spokojnosť ľudí a spätná väzba od mnohých obyvateľov, ktorí oceňujú zmeny, chápu mnohé riziká a ťažkosti pri rozhodovaní, ale v konečnom dôsledku podporujú snahy o rozvoj nášho mesta a vidia výsledky našej práce a snaženia,“ dodala na záver primátorka.

Môže vás zaujímať:

Hlavný kontrolór Lučenca po 12 rokoch končí: Kto zasadne na tento dôležitý post?

Radnica prišla so zaujímavými brožúrami: Trasy priamo v Lučenci, o ktorých ste možno ani nepočuli, FOTO

Špeciálny náhľad do kandidátok politických strán: Aj títo Lučenčania sa chcú dostať do parlamentu!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM