Ľubomíra Karmanová Samospráva

Lučenská samospráva spravuje desiatky kilometrov ciest a chodníkov: Na ich zimnú údržbu už minula dve tisícky eur

Na zimnú údržbu desiatok kilometrov ciest a chodníkov v Lučenci má samospráva k dispozícii 25 mechanizmov. Do konca minulého roka minula z rozpočtu na údržbu vyše dve tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Lučenská samospráva spravuje desiatky kilometrov ciest a chodníkov: Na ich zimnú údržbu už minula dve tisícky eur
Zdroj: Dnes24.sk

Zimná údržba ciest a chodníkov počas sezóny 2015 – 2016 prebieha v Lučenci bez problémov. Ako informovala jeho hovorkyňa Michaela Hrnčiarová, samospráva v tomto meste na juhu Banskobystrického kraja do 31. decembra 2015 vynaložila na zimnú údržbu celkovo 2100 eur.

„Výkon zimnej údržby je financovaný z oddielu Cestnej dopravy, v rámci ktorého sú zabezpečované všetky práce týkajúce sa údržby miestnych komunikácií, chodníkov a verejných priestranstiev. Okrem zimnej údržby sú to opravy ciest a chodníkov, zabezpečenie zvislého a vodorovného značenia, riešenie odvodnenia, dažďových vpustí a údržba verejných priestranstiev,“ uviedla hovorkyňa.

Celkový objem prostriedkov v rámci uvedeného oddielu bol podľa nej v roku 2015 vo výške 780 000 eur. Zimnú údržbu v Lučenci zabezpečuje mestská akciová spoločnosť SPOOL, a. s. „Mesto Lučenec spravuje 69 km miestnych komunikácií a 89 km chodníkov. Pre zimnú údržbu je pripravených 25 mechanizmov. Ide o veľké a malé sypače, traktory s radlicami a ďalšie mechanizmy,“ uzavrela Hrnčiarová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM