Ľubomíra Karmanová Rôzne

Lučenská vizážistka to prezradila: 5 chýb pri plesovom líčení, s týmito radami sa im vyhnete FOTO

Plesová sezóna je v plnom prúde a dámy so záujmom sledujú módne trendy, aby v plesovej sále mohli naplno zažiariť. Lučenská odborníčka prezradila najčastejšie chyby, ktoré robíme pri líčení a tiež poradila, ako zvládnuť dokonalý make up aj doma.

Ilustračný obrázok k článku Lučenská vizážistka to prezradila: 5 chýb pri plesovom líčení, s týmito radami sa im vyhnete FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Plesová sezóna je v plnom prúde a rád, ako plesovať s gráciou nikdy nie je dosť. Po radách ako na plese nevyrobiť trapas, či tipoch na najkrajšie plesové účesy, prichádza na rad líčenie. Ako ho bez chyby zvládnuť aj v pohodlí domova, poradila vizážistka Janka Socháňová.

Lesklá pleť

Dámy často siahnu po lacnom makeupe, bežne dostupnom v drogérii. Aby líčenie vyzeralo dokonale, dôležitá je bezchybná pleť. Tú môžeme dosiahnuť jedine kvalitným makeupom. Preto si treba dať pozor na výber správnej podkladovej bázy, aj makeupu. Nie je vhodné, aby sa dáma už po hodine leskla. Na trhu sú dostupné výrobky, ktoré pot do seba doslova vpijú.

Trblietky, všade trblietky

Pri plesoch je vhodné použiť výraznejšie očné tiene, ktoré môžeme podčiarknuť aj trblietkami. Ak sa dáma líči sama doma, mala by dať pozor najmä na to, aby trblietky zostali tam, kde majú a neboli po celej tvári.

Neupravené občie

Dôležité je pri líčení aj obočie. Mnohé dámy používajú permanentné líčenie, v tomto prípade majú zvyčajne obočie pekne vytvarované. Prehnane tmavé, alebo dokonca neupravené obočie, však, dokáže pokaziť celkový dojem líčenia.

Nepriateľ rúž

Farba rúžu dokáže s celým líčením tiež robiť zázraky. Buď vám výsledný efekt krásne podčiarkne, alebo pokazí. Tu platí známe pravidlo, ktoré by už mala ovládať každá dáma. Ak sú výrazné oči, rúž určite jemný. Dôležitá je tiež kvalita, rúž by mal zostať na perách, nie na pohári s prípitkom.

Bežné, nie je slávnostné

Každá dáma chce na plese vyzerať výnimočne, preto aj líčenie je potrebné prispôsobiť farbe šiat. Ples je udalosť, ktorá si vyžaduje slávnostný make-up. Myslime na to, že bežné líčenie nie je slávnostné a preto, ak si dáma netrúfa čarovať s farbami na vlastnej tvári sama, najlepšie je zveriť sa do rúk profesionála. Žiarivé osvetlenie na plese si vyžaduje perfektný make-up.

Foto: archív J. Socháňová

Tipy na plesové líčenie od Janky Socháňovej
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM