Rôzne Šport

Lyžovačka na prírodnom snehu: Kde v okolí si môžete dosýta zašportovať?

Ak si tento víkend chcete zalyžovať, stačí vybehnúť pár kilometrov od Lučenca a do hodinky ste na kopci! Cez víkend sú v prevádzke viaceré strediská.

Ilustračný obrázok k článku Lyžovačka na prírodnom snehu: Kde v okolí si môžete dosýta zašportovať?
Zdroj: TASR

Lyžiari môžu počas víkendu využiť dve lyžiarske strediská – Skorušina pri Klenovci a Zbojská neďaleko Tisovca, do ktorých to máte z Lučenca na necelú hodinku jazdy.

Ako uviedli ich prevádzkovatelia, výrazne im pomohlo sneženie, ktoré región zasiahlo v posledných dňoch. Stredisko Ski Skorušina síce nemá k dispozícii snežné delá a je plne odkázané na prírodný sneh, podľa slov jeho konateľa Jána Sihelského im však počasie prialo a sezónu otvorili už v polovici decembra.

Aj pre náročných lyžiarov

„Na vlekoch sme síce mali problém s prevodovkou, ale už je to minulosť, podarilo sa nám ich opraviť. Teraz nám napadol nám nový sneh, máme ho celkovo okolo 20 centimetrov,“ povedal Sihelský s tým, že cez víkend budú určite v prevádzke.

Na Skorušine sa nachádzajú dva na seba nadväzujúce vleky s celkovou dĺžkou okolo 1300 metrov a návštevníkom sú k dispozícii ľahké aj stredne ťažké zjazdovky. Práve prírodný sneh považujú podľa Sihelského mnohí návštevníci za výhodu, pretože sa im na ňom lyžuje lepšie ako na technickom.

Konečne sneh

Druhým strediskom je ADA Zbojská, ktoré počas aktuálnej zimnej sezóny pre nevhodné poveternostné podmienky ešte nebolo v prevádzke.

„Máme svah na južnej strane, bolo teplo a sneh bol mäkký. Teraz to však vyzerá oveľa lepšie a s veľkou pravdepodobnosťou v sobotu otvoríme,“ uviedol konateľ Miloš Alberty.

Mimo prevádzky zostávajú ďalšie dve strediská pri Tisovci, Rejkovo a Bánovo.

Skibusom z Lučenca

Mesto Lučenec, Banskobystrický samosprávny kraj, Slovenská autobusová doprava Lučenec, a.s., OOCR Turistický Novohrad a Podpoľanie prináša lyžiarom dobrú správu. Od polovice januára 2018 bude premávať pre záujemcov o lyžovanie skibus.

Sobota 20. január

08:00 – odchod z Autobusovej stanice v Lučenci na trase Lučenec – Látky Prašivá 14:30 – odchod z autobusovej zastávky Látky Prašivá na trase Látky Prašivá – Lučenec

Sobota 27. január

08:00 – odchod z Autobusovej stanice v Lučenci na trase Lučenec – Látky Prašivá 14:30 – odchod z autobusovej zastávky Látky Prašivá na trase Látky Prašivá – Lučenec

Cena cestovného bude len 4 eurá (2 eurá tam a 2 eurá naspäť). Vďaka skibusu sa nemusíte báť, že nebudete mať kde zaparkovať alebo že si nemôžete posedieť so známymi, ktorých ste stretli.

Ilustračné foto, TASR

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM