Správy Samospráva

Malí Lučenčania majú dôvod na radosť: Príde Mikuláš a bude sa aj premietať

Napriek aktuálnej situácii s koronavírusom bude v meste veselo. Chystá sa mikulášsky program.

Ilustračný obrázok k článku Malí Lučenčania majú dôvod na radosť: Príde Mikuláš a bude sa aj premietať
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Mikulášsky program sa v meste Lučenec začne už v piatok 4. decembra. Na sociálnej sieti o tom informuje samospráva mesta. „V tento deň dopoludnia sa bude po Lučenci na koči prevážať Mikuláš v spoločnosti čerta a anjela. Svoju cestu si zvolil tak, aby aspoň na diaľku pozdravil deti v materských školách v celom meste,“ uvádza samospráva s tým, že celé dopoludnie bude v mestskom rozhlase v centre mesta vyhrávať vianočná hudba.

Dodáva, že v sobotu 5. decembra navštívi Mikuláš aj ľudí bez prístrešia v nocľahárni. „Priamo v deň svätého Mikuláša (6. 12.) budeme detičkám o 15.30 hod. premietať v kine Apollo čarovné dobrodružstvo v podobe rozprávky Chrumkáči. Na každého detského diváka čaká malé prekvapenie,“ avizuje mesto.

Tradičné rozsvietenie vianočnej výzdoby v nedeľu 6. decembra tentoraz podľa samosprávy nebude verejným podujatím ako v predchádzajúcich rokoch, bude ho však možné sledovať prostredníctvom priameho prenosu cez videoportál. „Mikuláš potom nasadne na koč a vyberie sa na svoju púť mestom pozdraviť všetkých Lučenčanov. Vy mu môžete kývať zo svojich okien,“ zakončuje mesto.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM