Michaela Mozolányová Samospráva

Mesto odovzdá 36 nových nájomných bytov: Ich majitelia sa budú žrebovať!

Dobrá správa pre Lučenčanov! Mesto sa chystá prideľovať 36 nových nájomných bytov. Keďže chce zachovať transparentnosť, byty sa budú prideľovať verejným žrebovaním.

Ilustračný obrázok k článku Mesto odovzdá 36 nových nájomných bytov: Ich majitelia sa budú žrebovať!
Zdroj: TASR

Ako informovala primátorka mesta Lučenec, Alexandra Pivková, mesto sa chystá prideľovať 36 nových nájomných bytov z dotácie Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR a úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania. „Získali sme na kúpu bytov Rúbanisko III dotáciu z MDVaRR 576 360 eur a úver zo ŠFRB 864 640 eur na technickú vybavenosť, ktorej obstarávacia cena bola 105 372 eur. Keďže chceme zachovať transparentnosť, tak budeme prideľovať byty verejným žrebovaním,“ povedala.

Z 210 žiadateľov, záujemcov o mestské nájomné byty v Lučenci zatiaľ 18 odovzdali skompletizované žiadosti v zmysle VZN o dvojizbové a trojizbové byty. Ďalších 74 žiadostí o nájomné byty bolo vydaných a čaká sa na doručenie.

„Zároveň pripravujeme ďalšie žiadosti na získanie finančných prostriedkov zo ŠFRB na ďalších 47 bytov na Rúbanisku III a ďalších 34 bytov na Ulici lúčnej,“ informovala primátorka. Ako dodala na záver, prideľovanie týchto ďalších nájomných mestských bytov bude v ďalšej etape schválenia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM