Boris Macko Samospráva

Mesto si uctí zaujímavých ľudí. Chce otvoriť Sieň významných osobností

Známych a slávnych rodákov, či osobnosti späté s našim mestom si chce radnica uctiť zaujímavým spôsobom. Chystá vytvorenie Siene významných osobností. Kvôli tomu mesto vyhlásilo dobrovoľnú zbierku.

Ilustračný obrázok k článku Mesto si uctí zaujímavých ľudí. Chce otvoriť Sieň významných osobností
Foto: Boris Macko

Tá trvala od 5. februára 2015 do konca toho istého roku. Podarilo sa však vyzbierať iba 17, 52 eur. Spolu s ďalšími 950 eurami z mestského rozpočtu boli použité na obstaranie atypického nábytku. Mesto tiež použilo 1558 eur na práce v interiéri a ďalších 1 616 eur na lištové závesné svietidlá.

Podľa magistrátu je snahou mesta zveľaďovať a sprístupňovať občanom objekty v majetku mesta, ktoré sú dlhodobo chátrajú a sú v zlom stave. Jedným z takýchto objektov je pamätihodnosť v centrálnej časti Mestského cintorína – pôvodný Dom smútku.

Ten má byť súčasťou Prechádzkového okruhu v rámci balíka služieb cestovného ruchu; na duchovné účely – konanie malých bohoslužieb, zádušných omší, konanie pietnych akcií, pietnu spomienku na zosnulých počas Sviatku všetkých svätých, na aktívnu prezentáciu a rozvoj pamiatkového fondu a ďalšie kultúrno-spoločenské účely.

V interiéri Siene významných osobností stále prebiehajú stavebné práce. „Chceme ju slávnostne otvoriť na sviatok Všetkých svätých, vtedy je na to najvhodnejšia príležitosť,“ povedala primátorka Lučenca Alexandra Pivková.

Čítajte tiež:

FOTO: Nechcete unimobunky? Lučenec ich ponúka takmer zadarmo, ale…

Priaznivci bicyklovania v Lučenci sa dočkali. Ako bude cyklobus jazdiť tento rok?

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM