Michaela Mozolányová Samospráva

Mesto spustilo nový portál informačného systému: Čo všetko nám ponúkne?

Na novom portáli mesta môžete nahliadnuť aj do prehľadu použitia verejných prostriedkov a nakladaní s majetkom mesta. Zisťovali sme, čo všetko nám ešte ponúkne.

Za účelom efektívne a objektívne informovať obyvateľov nášho mesta sme od februára 2014 spustili portál, prostredníctvom ktorého môže ktokoľvek a kedykoľvek získať jednoduchým a prehľadným spôsobom informácie nielen o zmluvách, objednávkach a faktúrach,“ povedala Mária Bérešová, hovorkyňa mesta Lučenec.

Na novom portáli informačného systému mesta sú zverejnené informácie aj o všetkých názvoch ulíc, demografickej štruktúre občanov mesta, prevádzkach a otváracích časoch, štruktúre a čerpaní rozpočtu, zoznamu žiadostí o dotácie, registra adries, prehľadu evidencie psov a on-line zozname dlžníkov.

„Portál v tejto fáze umožňuje pristupovať k aktuálnym údajom, ktoré evidujeme v mestských informačných systémoch,“ uviedla Mária Bérešová. Podľa jej slov mesto v budúcnosti plánuje rozšíriť portál o možnosť obyvateľov priamo komunikovať s mestským úradom a vybaviť niektoré agendy priamo z pohodlia domova.

Informácie sú k dispozícii na stránke http://egov.lucenec.sk alebo na stránke mesta Lučenec v pravom navigačnom paneli.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM