Boris Macko Samospráva

Mestská polícia o priestupkoch v meste: Lučenčania vraj sami bonzujú

Lučeneckí muži zákona musia v meste riešiť kadečo. Mnohých ľudí však najviac hnevá, keď si na aute nájdu papuču. Nedeje sa to náhodou!

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia o priestupkoch v meste: Lučenčania vraj sami bonzujú
Zdroj: TASR

Kým ešte pred letnými prázdninami prevažovali výhrady, v týchto dňoch sa mestskej polícii ušla aj pochvala. „V poslednom čase často vídam hliadky aj pri zrúcanine na Rúbanisku I. Musím povedať, že to pomohlo bezpečnostnej situácii,“ skonštatovala na poslednom mestskom zastupiteľstve Erika Lorinčíková. Jej kolega Branislav Hámorník sa mestskej polícii poďakoval. „Podľa mňa dobre zvládli aj nedávne dni mesta a jarmok. V meste ich bolo vidno a prispelo to k pocitu bezpečia u obyvateľov,“ povedal Hámorník.

Niektorí vidia v činnosti mestskej polície aj negatíva. „Keď si pozerám tabuľku priestupkov, tak v nej vidím, že dominujú hlavne tie v cestnej premávke. Neviem, či je dobré dávať len papuče autám. To je potom skôr dopravná polícia, ako mestská. Treba robiť aj to, no je tu veľký nepomer voči ostatným druhom priestupkov, ktoré riešili,“ myslí si Dušan Ilčík.

„Naša činnosť nie je len o tom, že dávame papuče na autá. Riešime aj iné dopravné priestupky a niekedy stačí dohovor, niekedy treba dať pokutu či papuču,“ obhajoval svojich podriadených náčelník mestskej polície Ján Tuček. „Navyše, veľa podnetov týkajúcich sa dopravných priestupkov máme priamo od Lučenčanov. Preto je to taký nepomer,“ uzavrel Tuček.

Čítajte tiež:

Sťažnosti Lučenčanov z rôznych častí mesta. Kosenie na pretrase aj medzi poslancami

Lučenčanov trápi kriminalita v meste. Ako chce radnica riešiť vážny stav?

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Lučenca
8
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM