Boris Macko Rôzne

MHD zadarmo a k tomu pokus o rekord: Lučenec ovládnu tanec, športy a bicykle

Lučenčania, pripravte sa na poriadne špeciálne chvíle. Európsky týždeň mobility 2016 odhalil lákadlá v našom meste. Je sa veru na čo tešiť!

Ilustračný obrázok k článku MHD zadarmo a k tomu pokus o rekord: Lučenec ovládnu tanec, športy a bicykle
Foto: Boris Macko

Lučenec neostane bokom a do Európskeho týždňa mobility sa zapojí hneď viacerými spôsobmi. Hlavný program pripadol na štvrtok 22. septembra. Dejiskom podujatia Lučenec v pohybe bude Námestie republiky pred obchodným centrom.

„Predstavia sa športové kluby, na tribúne vystúpia tanečné skupiny. Nebude chýbať ani cyklistický sprievod mestom po trase OC Galéria – Haličská – dvojprúdová cesta Rúbanisko – B. Němcovej – Športová – Masarykova a cieľ na Námestí slobody,“ uviedla hovorkyňa mesta Michaela Hrnčiarová. Obyvateľov nášho mesta určite poteší aj to, že MHD bude zadarmo.

To hlavné príde na rad o 10:00. Lučenčania sa pokúsia o rekord – najviac ľudí v pohybe pri tanci. „Námestie bude rozdelené na jednotlivé sektory. V každom z nich bude predcvičovať tanec niektorý zo študentov Sociálnej a pedagogickej akadémie. Na túto aktivitu sme už pozvali deti z materských a základných škôl a študentov stredných škôl. No zapojiť sa môžu aj dôchodcovia a široká verejnosť,“ vysvetlila Hrnčiarová.

Víťazi súťaže, ktorá bude zároveň pokusom o rekord, získajú autobusový výlet na hociktoré miesto v Banskobystrickom kraji. Program pripravený na 22. septembra zavŕši exhibičný hokejový zápas Európskej univerzitnej ligy medzi UMB BB Hockey Team a UNIPO Warriors Prešov na hokejovom štadióne.

Ďalší program je prichystaný aj na 19. a 21. septembra. Vo vybraných autobusoch MHD bude pripravená zábavná jazda. Prezentáciu svojich aktivít pripraví zaujímavým spôsobom Novohradská knižnica a na linke číslo 2 prebehnú regeneračné cvičenie s cvičiteľkou.

Čítajte tiež:

Maľovaný spev rodnej zeme v Lučenci. Videli ste už naivné umenie z Kovačice?

Veľké zápolenie hasičov priamo na hrade. Vo Fiľakove zabojujú o prestížny titul

V OBRAZOCH: Leto v uliciach Lučenca
8
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM