Michaela Mozolányová Krimi

Michal (27) nútil malú sestru k sexpraktikám: S hladkaním prestal, až keď sa ukojil!

Michal (27) zavolal sestru do postele, kde ju pod hrozbou bitky vyzliekol a začal hladiť po intímnych miestach. Sexuálne násilie páchal pred vyše desiatimi rokmi.

Ilustračný obrázok k článku Michal (27) nútil malú sestru k sexpraktikám: S hladkaním prestal, až keď sa ukojil!
Zdroj: TASR

Trest tri roky odňatia slobody za trestný čin sexuálneho násilia a opakované krádeže potvrdil v stredu odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 27-ročného Michala z Veľkého Krtíša. Mladík kradol vo februári tohto roku, ale sexuálne násilie páchal na svojej sestre pred vyše desiatimi rokmi, keď mala iba sedem rokov.

Sestru zavolal do postele

Priamo k pohlavnému styku nedošlo, ale Michal vtedy zavolal sestru večer do postele. Tá nič netušiac prišla, ale začala sa brániť, keď ju vyzliekol z pyžama a začal hladiť po prsiach a iných intímnych miestach. Pohrozil jej bitkou a s hladkaním prestal, až keď sa ukojil.

Toto sa opakovalo viackrát. Dievča podalo trestné oznámenie až v roku 2012, keď si okolie všimlo, že trpí psychickou poruchou prejavujúcou sa menlivosťou nálad, úzkosťou, nervozitou a napätím. Znalkyne z odboru psychiatrie a psychológie konštatovali, že ide o prejavy posttraumatickej stresovej poruchy.

Krádeže Michal spáchal vo februári tohto roku. Pritom ho 31. januára prepustili z výkonu trestu 20 mesiacov, ktoré si odpykal za predošlé krádeže. Už v noci na 3. februára sa vlámal do troch predajní na Trhovníckej ulici vo Veľkom Krtíši. Majiteľom poškodil dvere a z pokladničiek ukradol hotovosť 85 eur. O desať dní sa opäť vlámal do predajní na tej istej ulici. Ukradol videorekordér, LCD monitor, hotovosť a plexisklovú nádobu so Zbierkou pre Aničku s tristo eurami.

Odvolal sa

Mladíka odsúdil Okresný súd vo Veľkom Krtíši na súhrnný trest odňatia slobody tri roky. Michal sa odvolal a žiadal oslobodiť spod obžaloby v prípade sexuálneho násilia voči sestre. Zároveň tvrdil, že trest je neprimerane prísny, pretože ku krádežiam sa priznal.

Krajský súd mu nevyhovel a prvostupňový verdikt v plnom rozsahu potvrdil. Sudca poukázal na to, že prvostupňový súd vykonal všetky dostupné dôkazy, správne ich vyhodnotil a uložil primeraný trest. Rozhodnutie odvolacieho súdu je právoplatné.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM