Barbara Dallosová Krimi

Mimoriadne opatrenia policajtov v kraji: Čítajte skôr, než sadnete za volant!

Ak nemusíte, do auta ani nesadajte. Počasie spôsobilo na cestách Banskobystrického kraja niekoľko obmedzení...

Ilustračný obrázok k článku Mimoriadne opatrenia policajtov v kraji: Čítajte skôr, než sadnete za volant!
5
Galéria
Zdroj: TASR

Polícia v Banskobystrickom kraji vzhľadom na husté sneženie upozorňuje vodičov na nepriaznivú situáciu na cestách, na zvýšenú opatrnosť a pozornosť pri jazde motorovými vozidlami.

Ak nemusíte, do auta nesadajte

,,Aj keď sú cesty priebežne upravované, odporúčame vodičom motorových vozidiel zvážiť jazdu do doby zlepšenia podmienok zjazdnosti ciest," zdôraznila krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Ako ďalej informovala hovorkyňa, aktuálne polícia v Lučenci dokumentuje smrteľnú dopravnú nehodu dvoch kamiónov a osobného motorového vozidla na ceste 1/71 pri obci Fiľakovské Kľačany. ,,Cesta je neprejazdná, obchádzková trasa je po ceste III. triedy cez obce Prša, Buzitka a Veľké Dravce. Premávka je riadená políciou," priblížila.

Zatvorené hraničné priechody

V dôsledku veľmi nepriaznivých poveternostných podmienok budú podľa polície v Banskobystrickom kraji uzatvorené do odvolania aj hraničné prechody s Maďarskom (Slovenské Ďarmoty v okrese Veľký Krtíš, Šiatorská Bukovinka v okrese Lučenec a Kráľ v okrese Rimavská Sobota) pre nákladnú dopravu s dôvodu predchádzajúceho uzatvorenia horských prechodov Šturec a Donovaly pre nákladné motorové vozidlá nad 10 metrov.

,,Až do zmiernenia poveternostných podmienok bude na cestách banskobystrického kraja maximálny počet policajtov dopravnej, poriadkovej a železničnej polície," dodala na záver Faltániová.

Foto: ilustračné

Snehové jazyky a záveje
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM