Ľubomíra Karmanová Krimi

Mišo (28) s Peťom (32) mysleli, že ich lúpež nemá chybu: Policajti sa ale vyšvihli, s týmto chlapci zrejme nerátali!

Lučenským policajtom sa podarilo objasniť lúpež vo Fiľakove. Obvinení muži už sedia za mrežami. Za krádež, pri ktorej na predavačku namierili zbraň, im hrozí až 12 rokov za mrežami. Pozrite, čo ich dostalo!

Ilustračný obrázok k článku Mišo (28) s Peťom (32) mysleli, že ich lúpež nemá chybu: Policajti sa ale vyšvihli, s týmto chlapci zrejme nerátali!
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ v Lučenci obvinil zo zločinu lúpeže 28-ročného Michala bytom Veľká nad Ipľom. Podľa krajskej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej, dňa 13. 2. 2013, ráno okolo 8.00 hodine, sa stretol na benzínovom čerpadle pri Lučenci – Opatovej s ďalším vtedy 32-ročným Petrom z Brezna a vymysleli plán ako zarobiť peniaze. „Vytipovali si predajňu zlatníctva na Hlavnej ulici vo Fiľakove. V aute mali pripravené potrebné veci na maskovanie a pištoľ,“ informovala hovorkyňa.

Na predavačku namieril zbraň

Podľa jej ďalších slov, vo Fiľakove za predajňou sa Peter obliekol do prinesených vecí a nasadil si rukavice. Michal mu dal do vrecka kabáta pištoľ a potrebné inštrukcie ako má postupovať keď vojde do predajne a odišiel.

„Neďaleko predajne dával pozor a telefonicky riadil Petra. Ten okolo 9.15 hodine vošiel do predajne. Predavačky sa spýtal kde sú retiazky. Potom vytiahol spod bundy pištoľ, ktorú namieril na predavačku a žiadal od nej kľúče od vchodových dverí,“ opisuje prípad hovorkyňa.

Ako ďalej uviedla, predavačka ich nevedela nájsť a tak vošiel k nej za predajný pult, pričom stále na ňu mieril zbraňou a prikázal jej, aby išla do zadnej časti predajne a ľahla si na zem, čo aj urobila. „Na zemi jej zviazal ruky, prešiel k pultu odkiaľ zobral dve platá so zlatými a striebornými šperkami. Potom predavačku zamkol na toalete a z predajne ušiel,“ dodala Faltániová.

Škoda viac ako 5 000

Podľa polície, majiteľke predajne spôsobil krádežou škodu 5 353 eur. Predavačke nespôsobil žiadne zranenia. „Neďaleko predajne na druhej strane cesty bol v aute Michal, ktorý dával pozor a Petrovi zatelefonoval, aby išiel na koniec ulice, kde ho vyzdvihne,“ povedala hovorkyňa.

„O chvíľu mu volal opäť, že už je na ulici veľa policajtov a kamery a nebolo by dobré, aby k nemu nastúpil do auta a odišiel. Petrovi prikázal aby do Lučenca prišiel autobusom kde ho bude čakať. V popoludňajších hodinách odišli do Banskej Bystrice,“ doplnila Faltániová.

Policajti zistili, že počas cesty Michal z auta medzi obcami Lovinobaňa a Mýtna, povyhadzoval veci použité pri lúpeži, parochňu, rukavice šiltovku a pištoľ. „Následne Peter odcudzené retiazky založil v rôznych záložniach v Banskej Bystrici a Michalovi z utŕžených peňazí dal 1200 eur, zvyšných 2000 eur si nechal,“ prezradila ďalšie detaily z policajného vyšetrovania hovorkyňa.

Na záver uviedla, že obvinený Michal bol v pondelok (10.8.) zadržaný. Po vykonaní procesných úkonov ho vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. „Petra už vyšetrovateľ z tohto skutku obvinil v máji 2015 a je vo výkone trestu aj za inú trestnú činnosť. Obvinenému Michalovi hrozí za tento zločin trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov,“ dodala na záver Faltániová.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM