Ľubomíra Karmanová Krimi

Mladý vodič z Lučenca nezastavil policajnej hliadke: Začala naháňačka v uliciach mesta, padli aj výstrely FOTO!

Podľa polície vodič nezastavil na výzvu hliadky. Tá ho začala prenasledovať v uliciach mesta. Mladého Lučenčana nezastavila nehoda, ani varovné výstrely.

Ilustračný obrázok k článku Mladý vodič z Lučenca nezastavil policajnej hliadke: Začala naháňačka v uliciach mesta, padli aj výstrely FOTO!
Zdroj: Policajný zbor SR

Policajná hliadka sa v sobotu 19.9. približne o 10.30 hod. podľa krajskej policajnej hovorkyne Andrei Petrovičovej pokúšala zastaviť na Novohradskej ulici Ford Mondeo. „23 ročný vodič neuposlúchol výzvu hliadky a začal unikať. Hliadka pri prenasledovaní po celý čas používala zvukové aj svetelné výstražné signalizačné zariadenie, aby upozornila ostatných účastníkov cestnej premávky o hroziacom nebezpečenstve,“ uviedla Petrovičová.

„Policajti unikajúceho vodiča cez megafón vyzývali, aby zastavil, no ten na výzvy nereagoval. Pokračoval v bezohľadnej jazde a keď vychádzal z Tehelnej ulice na Zvolenskú cestu nedal prednosť vozidlu prichádzajúcemu po hlavnej ceste a zrazil sa s ním,“ informovala hovorkyňa.

Ako ďalej uviedla, pri dopravnej nehode došlo k zraneniu vodiča Škody Oktávia a jeho spolujazdkyne, ktorí utrpeli zranenia s dobou liečenia do 7 dní. „Následne bolo vozidlo zablokované ďalšou hliadkou, na čo vodič vystúpil a dal sa na útek smerom na Novú ulicu,“ konštatovala Petrovičová s tým, že bol ďalej prenasledovaný členom hliadky, ktorý podozrivého vyzval, aby sa vzdal.

Podozrivý, podľa slov polície, výzvu neuposlúchol, na čo boli použité dva varovné výstrely do vzduchu, aby sa zabránilo úteku prenasledovanej osoby. „Prenasledovaný aj po výstreloch utekal. Následne bol dobehnutý. Členom hliadky boli použité donucovacie prostriedky, nakoľko kládol aktívny odpor pri vykonávaní služobného zákroku. Boli použité služobné putá. Osoba bola predvedená na Obvodné oddelenie v Lučenci za účelom podania vysvetlenia,“ dodala Petrovičová.

„Podozrivá osoba bola zadržaná a podrobila sa toxikologickému vyšetreniu s pozitívnym výsledkom na prítomnosť niektorých druhov omamných a psychotropných látok,“ konštatovala na záver hovorkyňa.

Unikajúceho vodiča nezastavila ani nehoda
3
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM