Ľubomíra Karmanová Krimi

Muži vnikli do domu a začal teror, vyhrážky a bitka: Obete odviezli do lesa, záchrana v poslednej chvíli!

Dvaja muži (47, 46) zažili chvíle ako zo zlého filmu. Do domu sa podľa policajnej správy vlámali násilníci, ktorí chceli jediné. Peniaze. Noc trvala až príliš dlho...

Ilustračný obrázok k článku Muži vnikli do domu a začal teror, vyhrážky a bitka: Obete odviezli do lesa, záchrana v poslednej chvíli!
Zdroj: TASR

Policajti obvinili 39-ročného Gejzu a 39-ročného Otta, obidvaja bytom Číž (okres Rimavská Sobota) zo zločinu lúpeže, zločinu obmedzovania osobnej slobody, zločinu vydierania a prečinu porušovania domovej slobody.

„Obvinení muži po predchádzajúcej vzájomnej dohode v noci z nedele na pondelok (23.11.) v obci Číž prekonali oplotenie domu a vošli do vnútorných priestorov domu, kde v tom čase bývali dvaja muži (47-ročný a 46-ročný),“ informovala krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová.

Ako dodala, v dome fyzicky napadli staršieho z poškodených, od ktorého si pýtali finančné prostriedky, ktoré im vydal a následne pod hrozbou fyzického útoku a opätovnými údermi do hlavy mu prikázali, aby im dal kľúče od svojho motorového vozidla.

„Potom spoločne nasadli do vozidla a spolu aj s ďalším poškodeným mužom išli do Tornale. Počas jazdy aj po príchode do mesta obidvoch mužov fyzicky napádali a opätovne 47-ročného muža donútili vybrať z bankomatov finančnú hotovosť,“ uviedla hovorkyňa.

Po odovzdaní hotovosti, podľa jej ďalších slov, odviezli obidvoch mužov do lesa, kde pokračovali vo vyhrážkach. Následne obvinení nasadli spolu s poškodenými do vozidla a na presne nestotožnenom mieste neďaleko Tornale vyzvali 46-ročného muža, aby z auta vystúpil. 47-ročnému mužovi sa podarilo počas jazdy z vozidla vyskočiť a ujsť," doplnila Petrovičová.

Podľa polície, obidvom mužom spôsobili zranenia s predpokladanou dobou liečenia do 42 dní a staršiemu mužovi škodu minimálne 1400 eur. „Polícia páchateľov v pondelok (23.11.) zadržala a vyšetrovateľ ich po vykonaní procesných úkonov umiestnil do policajnej cely a spracuje návrh na ich vzatie do väzby,“ dodala na záver Petrovičová s tým, že v prípade dokázania viny im za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na 3 roky až 8 rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM