Správy

Na cestách v BBSK je po rannom snežení na mnohých cestách sneh

Po rannom snežení, ktoré zasiahlo viaceré okresy Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), je na mnohých úsekoch ciest čerstvý alebo kašovitý sneh hrubý jeden až dva centimetre.

Ilustračný obrázok k článku Na cestách v BBSK je po rannom snežení na mnohých cestách sneh
4
Galéria
Zdroj: TASR

Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) prostredníctvom svojej internetovej stránky zjazdnost.sk. Čerstvý sneh hrubý jeden centimeter je podľa cestárov aj na hlavnom južnom ťahu na ceste I/16 od Dolnej Bzovej v okrese Lučenec po Figu v okrese Rimavská Sobota, ako aj na rýchlostnej ceste R2 od Figy po Tornaľu v okrese Revúca.

V tom istom okrese na ceste II/531 od sedla Dielik nad Tisovcom po hranicu okresov Revúca/Brezno hlási SSC na niektorých miestach komunikácie zľadovatený sneh.

Horský priechod Donovaly v okrese Banská Bystrica je pre vozidlá nad desať metrov stále uzavretý. Ostatné horské priechody v kraji sú prejazdné bez obmedzení.

Na Šturci aktuálne cestári hlásia rovnako centimeter kašovitého snehu, na Čertovici dva centimetre. Najviac kašovitého snehu, štyri až päť centimetrov, je podľa SSC na horskom priechode Veľké Pole pri Žarnovici.

Vo väčšine okresov BBSK platí výstraha prvého stupňa na tvorbu snehových jazykov a závejov, ktorú na celý víkend vyhlásil Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Výnimkou sú len štyri južné okresy Lučenec, Poltár, Rimavská Sobota a Revúca, kde SHMÚ nepredpokladá žiadne nebezpečné javy.

Ilustračné foto

Sneženie
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: brezno.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM