Jakub Forgács Futbal

Na fiľakovskom štadióne vládol čulý ruch. Čo všetko sa dočkalo obnovy?

Futbalový štadión vo Fiľakove samospráva postupne rekonštruuje. Na opravy idú tisíce eur!

Ilustračný obrázok k článku Na fiľakovskom štadióne vládol čulý ruch. Čo všetko sa dočkalo obnovy?
9
Galéria
Zdroj: TASR

Postupnou obnovou prechádza v poslednom období futbalový štadión vo Fiľakove v okrese Lučenec, ktorý je domovským stánkom miestneho klubu FTC. Podľa slov primátora Attilu Agócsa počas posledných týždňov zrekonštruovali hráčske šatne, sociálne zariadenia pre divákov i priestory, ktoré využívajú extraligoví kolkári.

Mesto do týchto opráv investovalo podľa jeho slov zhruba 3000 eur. V rámci projektu Spoločne za krajšie Fiľakovo, podporeného Úradom splnomocnenca vlády pre rómske komunity, získala samospráva aj ďalších približne 5000 eur na opravu inej časti štadióna. „Dotáciu sme využili na obnovenie antukovej atletickej dráhy okolo hlavného ihriska. Vytvorilo sa i nové doskočisko,“ vymenoval Agócs.

Dodal, že rekonštrukčné práce na štadióne vykonala murárska čata vytvorená zo skúsených pracovníkov verejnoprospešných služieb a mesto tak vďaka nim šetrí náklady. „Ušetríme mestské peniaze, nakoľko platíme len za materiál,“ vysvetlil primátor.

Ešte v roku 2015 začali práce aj na ihrisku za štadiónom a v najbližších dňoch má byť odovzdané do užívania. „Bolo potrebné odstrániť burinu, vyčistiť terén, navoziť novú zem, vyvalcovať ihrisko a spraviť nové oplotenie. V minulom roku sme zasadili novú trávu, ktorú sme počas celého roka pestovali,“ priblížil Attila Visnyai, prezident fiľakovského FTC.

Ako pokračoval, s obnovou ihriska pomáhali aj miestni podnikatelia. Využívať by ho mala prevažne mládež. „Ak by ihrisko splnilo normy, chceli by sme ho v prípade zlého počasia používať aj na majstrovské zápasy detí. Šetrili by sme tým naše hlavné ihrisko,“ uzavrel Visnyai.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj pýchu Fiľakova, hrad!

Foto: ilustračné

FOTO: Hrad Fiľakovo bol v minulosti sídlom tureckého "okresu"
9
Galéria
Foto: Boris Macko
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM