Michaela Mozolányová Správy

Na Lučenec udrel silný vietor: Odtrhol závoru na železničnom priecestí!

Vyvádzanie veterného počasia narobilo v okrese šarapatu. Hasiči z Lučenca sa museli popasovať s výčinmi vetra, ktorý dnes v noci odtrhol závory na železničnom priecestí.

Ilustračný obrázok k článku Na Lučenec udrel silný vietor: Odtrhol závoru na železničnom priecestí!
Foto: Slávka Kellová

Búrka sprevádzaná silným vetrom poškodila dnes v noci závory na železničnom priecestí medzi Lučencom a obcou Tomášovce. Ako však povedala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavlíková, problém už dnes dopoludnia odstránili.

Búrka zlomila drevené rahno zabezpečujúce železničné priecestie krátko po jednej hodine ráno. „O situácii sme boli informovaní a okamžite sme ju riešili. Železničné priecestie na trati medzi Tomášovcami a Lučencom je už v poriadku, podľa hlásenia bola porucha odstránená do 10.00 hodiny," informovala Pavlíková.

Hasiči v kraji mali plné ruky práce

Dokopy 19 výjazdov absolvovali za uplynulých 24 hodín príslušníci Hasičského a záchranného zboru v Banskobystrickom kraji v súvislosti s počasím. Najviac zásahov mali hasiči Okresného riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici a v Žiari nad Hronom. Nepriaznivá situácia však bola aj v okresoch Brezno, Zvolen a v okolí Hnúšte, kde hasičiabsolvovali tiež niekoľko výjazdov. „Išlo väčšinou o pílenie popadaných stromov cez vozovku, ale pomáhali sme aj pri spadnutom vysielači na bytovke v Banskej Bystrici a pri odtrhnutej závore na železničnom priecestí v Lučenci," priblížil hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v B. Bystrici Erik Piater.

Celkom počas dňa a uplynulej noci zasahovalo 61 príslušníkov HaZZ a bolo nasadených 19 kusov hasičskej techniky.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM