Michaela Mozolányová Samospráva

Na opravu bývalej márnice dá samospráva 22 000 eur: Sieň významných osobností plánujú otvoriť ešte tento rok

Na opravu bývalého Domu smútku vyčlenila samospráva Lučenca z rezervného fondu 22 000 eur. Pôvodnú márnicu, ktorá by mala slúžiť ako ,,Sieň významných osobností“ plánujú otvoriť ešte tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Na opravu bývalej márnice dá samospráva 22 000 eur: Sieň významných osobností plánujú otvoriť ešte tento rok
Zdroj: TASR

Na opravu bývalej márnice vyčlenila samospráva Lučenca z rezervného fondu 22 000 eur. Sieň významných osobností plánujú v meste otvoriť ešte tento rok. Ako povedala primátorka mesta Alexandra Pivková, bude to súčasť prechádzkového okruhu v rámci balíka služieb cestovného ruchu.

Samospráva Lučenca sa na opravu bývalej márnice usilovala získať peniaze aj verejnou zbierkou. Ľudia prispeli sumou približne 1 700 eur. „Novohrad bol veľmi bohatý na osobnosti a dejateľov a my si ich chceme pripomenúť. Nebude to len o kultúre, pôsobili tu zaujímaví mešťanostovia či bankári. V dome smútku by sme chceli vytvoriť Sieň významných osobností, aby sa ľudia dozvedeli, kto vlastne je pochovaný na našom cintoríne. Máme to naprojektované, začali sme stavebné práce a do Sviatku všetkých svätých by sme to chceli mať hotové," povedala Pivková. V dome smútku vznikne priestor aj na duchovné účely, teda na konanie malých bohoslužieb, zádušných omší a pietnych akcií.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM