Michaela Mozolányová Samospráva

Na Rúbanisku o niečo bezpečnejšie: Polícia bude strážiť sídlisko novou kamerou

Na bezpečnosť v uliciach nášho mesta pemanentne dozerá kamerový systém, ktorý pozostáva zo siete 8 kamier. Čoskoro však pribudne ďalšia.

Ilustračný obrázok k článku Na Rúbanisku o niečo bezpečnejšie: Polícia bude strážiť sídlisko novou kamerou
Zdroj: Dnes24.sk

Na mestskom zastupiteľstve boli lučeneckí poslanci informovaní o tom, že nová kamera pribudne aj na sídlisku Rúbanisko III. Podľa primátorky Alexandry Pivkovej, už mesto Lučenec vyhlásilo výzvu na spracovanie a predloženie cenových ponúk na dodávku a montáž kamery ktorá bude súčasťou kamerového systému mesta Lučenec. Lehota na predkladanie ponúk je stanovená do 16. mája 2014. Podľa nej ide najmä o preventívne riešenie a zvýšenie bezpečnosti na sídlisku Rúbanisko podľa požiadaviek občanov. Na rozšírenie kamerového systému pre Mestskú políciu v Lučenci je z rezervného fondu mesta Lučenec vyčlenených 3 000 eur.

Na základe vlastných analýz má Mestská polícia v Lučenci vytypované rizikové miesta, ktoré sú monitorované mestským kamerovým systémom. Jedná sa napríklad o centrum mesta a Námestie republiky. V súčasnosti mestský kamerový systém disponuje 8 kamerami.

Systém kamier bol v Lučenci spustený do prevádzky v októbri v roku 2005, kedy boli uvedené do prevádzky 2 kamery. Prítomnosť kamier podľa mestskej polície jednoznačne prispieva k zvýšeniu našej bezpečnosti v meste. „Pomocou kamier bolo v roku 2013 riešených 102 priestupkov znečisťovania verejného priestranstva, budenia verejného pohoršenia, ako aj ničenia mestského majetku,“ uviedla pre Lučenec24 Dana Domoková z Mestskej polície v Lučenci.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM