han Správy

Na Slovensku pribudli ďalší nakazení vírusom COVID-19: Jeden je aj z nášho okresu!

V stredu bolo na Slovensku nakazených o päť ľudí viac ako deň predtým. Dokonca pribudol aj pacient s okresu Lučenec.

Ilustračný obrázok k článku Na Slovensku pribudli ďalší nakazení vírusom COVID-19: Jeden je aj z nášho okresu!
Zdroj: Unsplash.com

Ako informuje Národné centrum zdravotníckych informácií na svojom webe covid-19.nczisk.sk, za stredu 15. júla, na Slovensku pribudlo 24 prípadov nakazených vírusom COVID-19.

Čo sa týka bezprostredne nášho okresu, tak je evidovaný jeden pacient s koronavírusom.

„V stredu pribudlo 24 ľudí, ktorí boli pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19, urobilo sa 2336 testov. Laboratóriá doteraz vyhodnotili celkovo 235 772 testov, z ochorenia sa vyliečilo na Slovensku 1514 ľudí,“ hlási Ministerstvo zdravotníctva na sociálnej sieti.

Kde všade sú nakazení?

Pozitívne výsledky boli včera zaznamenané v týchto okresoch. „Levoča (3), Prešov (2), Čadca (2), Topoľčany (2) Bratislava (2), Banská Bystrica (2), Nitra (2), Trenčín (1), Senec (1), Veľký Krtíš (1), Trebišov (1), Košice (1) Skalica (1), Lučenec (1), Zlaté Moravce (1) a Prievidza (1). Je medzi nimi 14 mužov a 10 žien vo veku od 13 do 55 rokov,“ píše sa na Facebooku Ministerstva zdravotníctva.

Dvaja sú na JIS-ke

Podrobné informácie o aktuálnom stave vírusu COVID-19 sú takéto: „Hospitalizovaných je 12 pacientov, u 6 bolo ochorenie COVID-19 potvrdené. Na JIS sú dvaja pacienti, na umelej pľúcnej ventilácii nikto. Od prepuknutia ochorenia bolo na Slovensku 1951 pozitívne testovaných osôb. Počet úmrtí pacientov s pozitívnym testom na nový koronavírus zostáva 28,“ znie v správe ministerstva.

Foto: ilustračné

Koronavírus na Slovensku
31
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM